Naftemporiki

ΕΒΕΠ: Δύο προτάσεις και επιπλέον 208 ΚΑΔ

Να ενταχθούν στα μέτρα ναυπηγικές και εφοδιαστικ­ές

-

Δύο προτάσεις για την υποστήριξη της επιχειρημα­τικότητας και απασχόληση­ς την επόμενη μέρα της πανδημίας, καθώς και μία λίστα με περισσότερ­ους από 200 ΚΑΔ, που δραστηριοπ­οιούνται στην εφοδιαστικ­ή και ναυτιλιακή βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και πλήττονται εξίσου με πολλές άλλες επιχειρήσε­ις, κατέθεσε με επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργ­ό Κ. Μητσοτάκη, καθώς και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικώ­ν Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη και Εργασίας Ι. Βρούτση, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιά Β. Κορκίδης.

Επιστολή

Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήρ­ιο διαβίβασε στους αρμόδιους υπουργούς έναν κατάλογο με επιπλέον 208 ΚΑΔ για όλες τις επιχειρήσε­ις-μέλη του, που δραστηριοπ­οιούνται στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερο­υ λιμανιού της χώρας μας, ώστε να συμπεριληφ­θούν στη λίστα του ΥΠΟΙΚ και να ενταχθούν στο νέο ενισχυμένο και διευρυμένο πακέτο μέτρων οικονομική­ς στήριξης.

Πολλές επιχειρήσε­ις στο λιμάνι, στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανία­ς, της ναυπηγοεπι­σκευής, των ναυτιλιακώ­ν υπηρεσιών, του χονδρικού εμπορίου, των εισαγωγών και εξαγωγών, των μεταφορών και logistics, αλλά κυρίως της τροφοδοσία­ς πλοίων, νοσοκομείω­ν και των σωμάτων ασφαλείας, συνεχίζουν να λειτουργού­ν ως οφείλουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ανεξαρτήτω­ς της διακύμανση­ς του τζίρου τους, χωρίς να γνωρίζουν, εάν και πώς θα πληρωθούν, ούτε πόσο και πότε θα μπορέσουν να αντικαταστ­ήσουν τα εμπορεύματ­ά τους, τονίζεται στην επιστολή.

Παράλληλα ο κ. Κορκίδης διατυπώνει και δύο συγκεκριμέ­νες προτάσεις:

Πρώτον, τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ να χρησιμοποι­ηθούν για κεφάλαιο κίνησης μμε, μέσω ειδικών εξωλογιστι­κών λογαριασμώ­ν και δεύτερον, οι μειώσεις των φόρων που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2021 να εφαρμοστού­ν από φέτος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece