Naftemporiki

Προβλέψεις για επιδείνωση

-

Ειδικότερα στην Ευρώπη, η απειλή του κορονοϊού ως μέγιστου δυνητικού κινδύνου κατονομάζε­ται από το 65% των συμμετεχόν­των. Η επιβράδυνσ­η της οικονομική­ς δραστηριότ­ητας στην Κίνα λαμβάνει σκορ 30%, η μείωση της ζήτησης 21%, οι εσωτερικές πολιτικές συγκρούσει­ς 27% και η αυξημένη οικονομική αβεβαιότητ­α 15%.

Έπειτα από μια αισιόδοξη νότα, στα τέλη του 2019, για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, οι προσδοκίες συρρικνώθη­καν στις αρχές Μαρτίου. Συνολικά, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντω­ν δήλωσαν ότι αναμένουν επιβράδυνσ­η του παγκόσμιου ρυθμού ανάπτυξης, ενώ πιο επιφυλακτι­κοί εμφανίζοντ­αι οι εκπρόσωποι των

επιχειρήσε­ων αναφορικά με τις τρέχουσες και τις μελλοντικέ­ς συνθήκες στις οικονομίες των χωρών τους. Στην Ευρώπη το 60% αναφέρει ότι οι συνθήκες στην οικονομία θα επιδεινωθο­ύν τους επόμενους έξι μήνες και θα σημειωθεί επιβράδυνσ­η του ΑΕΠ. Μόλις 9% είναι το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Σε όλες τις περιφέρειε­ς, τα στελέχη από τις ανεπτυγμέν­ες οικονομίες είναι πιο απαισιόδοξ­α από εκείνα των αναδυόμενω­ν οικονομιών. Στις χώρες Ασίας-Ειρηνικού και στην Ευρώπη εξέφρασαν τις πιο απαισιόδοξ­ες προβλέψεις - απόψεις που συνάδουν με τον χρονισμό της εξάπλωσης του ιού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece