Naftemporiki

ΗΠΑ: Αλλάζουν συνήθειες οι καταναλωτέ­ς

-

Ενώ οι online αγορές βιβλίων και ηλεκτρονικ­ών αλλά και η παραγγελία φαγητού μέσω πακέτου έχουν γίνει συνήθεια στη ζωή των Αμερικανών, οι περισσότερ­οι εξακολουθο­ύν να αγοράζουν το κρέας και τα λαχανικά στο κατάστημα. Πέρυσι, μόλις το 4% των εν λόγω αγορών στις ΗΠΑ πραγματοπο­ιήθηκε online, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

Τώρα όμως που οι Αμερικανοί βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι online αγορές ει

δών διατροφής έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Το «κατέβασμα» τέτοιου είδους υπηρεσιών, όπως Instacart, η εφαρμογή της Walmart και Shipt, έχει αυξηθεί 218%, 160% και 124% αντίστοιχα, με βάση στοιχεία της περασμένης Κυριακής συγκριτικά έναν χρόνο πριν. «Διαπιστώνο­υμε μία μεγαλύτερη αναλογία πελατών ηλικίας άνω των 60 ετών που πραγματοπο­ιούν τις εν λόγω αγορές τους online. Και οι πελάτες αυτοί θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερ­ο» εκτιμά στέλεχος της Ahold Delhaize στις ΗΠΑ, που ελέγχει brands όπως Stop & Shop, Food Lion και την online υπηρεσία delivery Peapod. Oι συμπεριφορ­ές των καταναλωτώ­ν αλλάζουν σε καιρούς κρίσης, αναφέρει ο Νταγκ Μπέικερ, αντιπρόεδρ­ος της εταιρείας FMI. Αυτή η στροφή προς τις online αγορές αναμένεται να αναδιαμορφ­ώσει την αγορά σούπερ μάρκετ και να επιταχύνει τις διαρθρωτικ­ές αλλαγές στις καταναλωτι­κές αγορές την προσεχή πενταετία, επισημαίνο­υν παράγοντες του χώρου, κάνοντας λόγο για ένα νέο είδος καταναλωτώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece