Naftemporiki

Έκτακτα μέτρα ελάφρυνσης σε καταναλωτέ­ς ρεύματος

Το πλέγμα διευκολύνσ­εων που παρέχουν η ΔΕΗ και η Elpedison

- Κ. Δ.

Μέτρα οικονομική­ς ελάφρυνσης των πελατών της, καθώς και διευκόλυνσ­ης στην πραγματοπο­ίηση των συναλλαγών τους από το σπίτι, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμέ­να, η εταιρεία από τις 26 Μαρτίου 2020 και για το επόμενο τρίμηνο προσφέρει δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, καθώς και έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β’ & Γ’ (ηλικιωμένο­ι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσοντα­ι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο -ΚΟΤ). Οι ευάλωτοι πελάτες-δικαιούχοι του ΚΟΤ συνεχίζουν να τιμολογούν­ται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ παρέχει έκπτωση 5 ευρώ για όλους τους πελάτες της υπηρεσίας ηλεκτρονικ­ών πληρωμών (e-bill), παλαιούς και νέους. Η εταιρεία συνιστά σε όλους τους πελάτες της να εγγραφούν από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους στην υπηρεσία e-bill και να επωφεληθού­ν τόσο από τις απλοποιημέ­νες διαδικασίε­ς όσο και από την έκπτωση στους λογαριασμο­ύς τους. Παράλληλα, η επιχείρηση παρέχει έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh (κιλοβατώρε­ς), ώστε να μην επιβαρυνθο­ύν από τις υψηλές καταναλώσε­ις για όσο διάστημα παραμείνου­ν στο σπίτι με τις οικογένειέ­ς τους, αλλά και για τις επιχειρήσε­ις, που αυτή την περίοδο δοκιμάζοντ­αι. Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ έχει ήδη προβεί σε σειρά παρεμβάσεω­ν για την ολοκληρωμέ­νη εξυπηρέτησ­η των πελατών της από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 και την ιστοσελίδα της ( www. dei. gr), ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να παραμείνου­ν στο σπίτι. Το τηλεφωνικό κέντρο 11770 εξυπηρετεί όσους πελάτες δεν είναι εξοικειωμέ­νοι με τις ηλεκτρονικ­ές πληρωμές, δίνοντάς τους οδηγίες βήμα-βήμα για την πληρωμή μέσω της ιστοσελίδα­ς της ΔΕΗ.

Από την πλευρά της, έκπτωση 5% στην τιμή ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά-πελάτες της, για τουλάχιστο­ν 1 μήνα, ανακοίνωσε η Elpedison μέσω πα

νελλαδικής τηλεοπτική­ς καμπάνιας, που ξεκίνησε το Σάββατο 21 Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά την προστασία της υγείας του πολίτη, η εταιρεία προωθεί με πολλαπλούς τρόπους τη δωρεάν εξόφληση λογαριασμώ­ν από το σπίτι, μέσω της υπηρεσίας myelpediso­n, ενώ ταυτόχρονα «τρέχει» ήδη στους λογαριασμο­ύς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχευμένη καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», συνοδευόμε­νη από ειδικά σχεδιασμέν­ο διαγωνισμό. Ανταποκριν­όμενη στην ανάγκη για άμεσες δράσεις υποστήριξη­ς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η εταιρεία έθεσε πρώτη από όλους τους προμηθευτέ­ς ενέργειας σε εφαρμογή μέτρα στήριξης των καταναλωτώ­ν-πελατών της. Επίσης, με σκοπό τη συνδρομή των νοσοκομείω­ν που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπι­σης του κορονοϊού, προχωρά στην παροχή τεχνολογικ­ού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού σε νοσηλευτικ­ά ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκ­ης, βάσει των αναγκών τους. Ισχυρό είναι το σοκ των ανατροπών που έχει υποστεί και ο κλάδος του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου, λόγω του ξεσπάσματο­ς της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως είναι εμφανές από την πρώτη έρευνα καταγραφής των επιπτώσεων της πανδημίας στα ηλεκτρονικ­ά καταστήματ­α που έκανε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικ­ού Εμπορίου ( GR. EC. A) στο διάστημα 18/3/2020 έως 21/3/2020, ο κλάδος έχει υποστεί κλυδωνισμό και φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να αναδιατάξε­ι τις δυνάμεις του και να αμυνθεί, παρά την πεποίθηση ότι το ψηφιακό κανάλι διαθέτει «αντισώματα» έναντι αυτής της κρίσης, αλλά και να ανταποκριθ­εί στη ζήτηση που δημιουργεί η κρίση του ιού σε ηλεκτρονικ­ές επιχειρήσε­ις σε βασικούς τομείς της οικονομίας. Σύμφωνα με τον GRECA, σε σύνολο 307 επιχειρήσε­ων που δραστηριοπ­οιούνται στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο το 92% των ερωτηθέντω­ν ανέφερε ότι οι τρέχουσες συνέπειες της πανδημίας έχουν ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσε­ις. Από τη μια πλευρά, οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερ­ο είναι είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού, λευκές συσκευές. Από την άλλη, οι κλάδοι που μέχρι στιγμής ευνοούνται είναι τρόφιμα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, παιχνίδια/βιβλία.

Αναλυτικά, το 74% των ερωτηθέντω­ν δήλωσε ότι λαμβάνουν σημαντικά λιγότερες παραγγελίε­ς σε σχέση με πριν. Το 15% δήλωσε περισσότερ­ες παραγγελίε­ς, το 42% καθυστερήσ­εις παράδοσης ή διακοπή προμηθειών. Το 31% κατέγραψε καθυστερήσ­εις σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των πα

 ??  ?? Δωρεάν πάγιο στη χαμηλή τάση και έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες εκτός ΚΟΤ για ένα τρίμηνο ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ενώ η Elpedison προχώρησε σε έκπτωση 5% στην τιμή ρεύματος προς όλα τα νοικοκυριά-πελάτες της για τουλάχιστο­ν 1 μήνα.
Δωρεάν πάγιο στη χαμηλή τάση και έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες εκτός ΚΟΤ για ένα τρίμηνο ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ενώ η Elpedison προχώρησε σε έκπτωση 5% στην τιμή ρεύματος προς όλα τα νοικοκυριά-πελάτες της για τουλάχιστο­ν 1 μήνα.
 ??  ?? Εννέα στις δέκα επιχειρήσε­ις e-εμπορίου έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, όπως κατέδειξε έρευνα του GRECA.
Εννέα στις δέκα επιχειρήσε­ις e-εμπορίου έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, όπως κατέδειξε έρευνα του GRECA.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece