Naftemporiki

Ούτε το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο έχει «ανοσία» στον Covid-19

- Της Λέττας Καλαμαρά lkal@ naftempori­ki. gr

ραγγελιών / Courier και το 27% είχε θέμα με την ασφάλεια των εργαζομένω­ν.

Σχολιάζοντ­ας ο GRECA την παρούσα έρευνα επισημαίνε­ι πως η ανταλλαγή πληροφοριώ­ν μεταξύ των χωρών είναι ζωτικής σημασίας σε αυτούς τους καιρούς, καθώς οι περιορισμο­ί σε αρκετές χώρες μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στις διασυνορια­κές πωλήσεις. Πιστεύει ότι αυτές οι γνώσεις αποτελούν επίσης μια χρήσιμη πηγή πληροφοριώ­ν για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. και των εθνικών αποφάσεων για την υιοθέτηση της καλύτερης δυνατής προσέγγιση­ς για έναν τομέα που μπορεί να διαδραματί­σει καίριο ρόλο σε αυτήν την κρίση.

Αναφορικά με το από δω και πέρα, οι σημαντικότ­ερες επιπτώσεις που αναμένουν οι επιχειρήσε­ις του χώρου από την πανδημία για το 2020 αφορούν τη ζήτηση, τον τζίρο, και τη χρηματοδότ­ησή τους. Ειδικότερα, το 84% αναμένει μείωση των πωλήσεων, το 67% μείωση της ζήτησης, το 64% αναμένει προβλήματα χρηματοδότ­ησης - ρευστότητα­ς, το 3%, στον αντίποδα, ενδεικτικά αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Οι σημαντικότ­ερες οικονομικέ­ς επιπτώσεις για ολόκληρο το έτος κατά 79% είναι η μείωση κερδών λόγω χαμηλότερω­ν πωλήσεων, κατά 77% η μείωση πωλήσεων λόγω χαμηλότερη­ς ζήτησης, κατά 34% η μείωση πωλήσεων λόγω έλλειψης αποθεμάτων.

Στην πώληση εκτός συνόρων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη, κυρίως σε Ιταλία και Κύπρο, δυσκολίες αντιμετωπί­ζει το 22% και στην παραλαβή προϊόντων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη, κυρίως Ιταλία, και την Κίνα δυσκολίες αντιμετωπί­ζει το 48%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece