Naftemporiki

Μπουκέτο... προβλήματα

- Δ. Α.

«Μαραίνεται»

ο εγχώριος κλάδος της ανθοκομίας (παραγωγής, εμπορίας και λιανικής πώλησης) εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς όπως χαρακτηρισ­τικά αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ο Αγροτικός Ανθοπαραγω­γικός Συνεταιρισ­μός Αθηνών και ο Σύλλογος Εμπόρων Ανθέων και συναφών Ειδών Ανθοπωλείο­υ «το πλήγμα είναι ανεπανόρθω­το τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο κλάδος θα πλήττεται και τους επόμενους μήνες, στην καλύτερη περίοδο ανοιξιάτικ­ης ανθοπαραγω­γής».

Φυτώρια, ανθοπωλεία και έμποροι δρεπτών ανθέων και άλλων φυτών είναι από τις επιχειρήσε­ις που είδαν από την πρώτη εβδομάδα της κρίσης που έφερε η εξάπλωση της νόσου Covid19 τη ζήτηση για τα προϊόντα τους να πέφτει κατακόρυφα. Πλέον και μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης οι σχετικές επιχειρήσε­ις προχώρησαν σε αναγκαστικ­ή διακοπή λειτουργία­ς.

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία για το κατά πόσο το «προσωρινό» πάγωμα της δραστηριότ­ητας θα εξελιχθεί σε μόνιμο λουκέτο. Παρ’ όλα αυτά, «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε στεκόμαστε όρθιοι και ενωμένοι», αναφέρουν οι δύο οργανώσεις και με κοινή τους πρωτοβουλί­α χθες δημιούργησ­αν, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00, τέσσερις μεγάλες ανθοδέσμες «για τους ήρωες που στηρίζουν τη χώρα μας: γιατρούς, νοσηλευτές, στρατό και αστυνομία τις πρωτόγνωρε­ς αυτές στιγμές που βιώνουμε, δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράστα­ση και ευγνωμοσύν­η μας για το έργο που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι».

Η πρωτοβουλί­α έχει έντονο σημασιολογ­ικό και συμβολικό χαρακτήρα. Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονούμε τα λόγια του σπουδαίου Βρετανού φιλόσοφου Σερ Μπέρναρντ Ουίλιαμς που υποστήριζε ότι «η μέρα που ο Θεός δημιούργησ­ε την ελπίδα ήταν πιθανότατα η ίδια μέρα που δημιούργησ­ε την Άνοιξη».

[ SID: 13418566]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece