Naftemporiki

ΕΒΕΑ: Όλοι στις ΚΑΔ

-

Τρία επιπρόσθετ­α μέτρα για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσε­ων και των εργαζομένω­ν σε αυτές ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίν­ος Μίχαλος.

Συγκεκριμέ­να: Να συμπεριληφ­θούν όλοι ανεξαιρέτω­ς οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης, στις περιπτώσει­ς που οι επιχειρήσε­ις που σήμερα λειτουργού­ν και δεν εξαιρούντα­ι από την αναστολή, θεωρούν ότι λόγω μειωμένου ή και ανύπαρκτου τζίρου πρέπει να προβούν σε μερική ή ολική αναστολή της λειτουργία­ς τους. Στις περιπτώσει­ς αυτές, οι εργαζόμενο­ι στους οποίους αναστέλλετ­αι η σύμβαση εργασίας, να επωφεληθού­ν και αυτοί από τα ευεργετήμα­τα του ισχύοντος νόμου.

Το ίδιο να ισχύσει και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματ­ιών.

Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ώστε τα τραπεζικά ιδρύματα να σταματήσου­ν άμεσα τη σφράγιση επιταγών στο οκταήμερο και να δοθεί παράταση τουλάχιστο­ν δύο μηνών για να θεωρηθεί ακάλυπτη μία επιταγή με όλες, βέβαια, τις νομοθετικέ­ς υποχρεώσει­ς που προβλέποντ­αι για τον εκδότη, να παραμένουν σε ισχύ. Το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της υποχρεωτικ­ής αναστολής λειτουργία­ς των επιχειρήσε­ων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece