Naftemporiki

Κατεβάζουν ρολά και τα ΙΚΤΕΟ

Κλειστά έως 31/3 - Εξαιρούντα­ι οι έλεγχοι οχημάτων διεθνών μεταφορών

-

Αναστέλλετ­αι προσωρινά έως και τις 31 Μαρτίου η λειτουργία των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) στο σύνολο της ελληνικής επικράτεια­ς. Η απόφαση, όπως επισημαίνε­ται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λαμβάνεται με βάση τα αναφερόμεν­α στην από 20/3/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπι­ση του κορονοϊού (Covid-19) και προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του.

Από την παραπάνω ρύθμιση

εξαιρούντα­ι αποκλειστι­κά τα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμέν­η - αδειοδο

τημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητω­ν οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθε­ί να διενεργείτ­αι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι ελέγχονται και από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Κατα

ναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του τετραψήφιο­υ τηλεφωνικο­ύ αριθμού 1520 και άλλων ηλεκτρονικ­ών μέσων.

Υπενθυμίζε­ται ότι με στόχο την αποφυγή συνωστισμο­ύ είχε ήδη παραταθεί μέχρι την 30ή Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ). Επιπλέον, δεν θα πραγματοπο­ιηθούν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματ­ισμένες για την 30ή Μαρτίου.

O τεχνικός έλεγχος φορτηγών και λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές εξακολουθε­ί να διενεργείτ­αι, δεδομένου ότι ελέγχονται και από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece