Naftemporiki

Προτίμηση των κοντινών σημείων

-

Ένα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας του Ινστιτούτο­υ Έρευνας Λιανεμπορί­ου Καταναλωτι­κών Αγαθών αφορά το γεγονός ότι το 72% των ερωτηθέντω­ν δηλώνει ότι προτιμά τα κοντινότερ­α καταστήματ­α σούπερ μάρκετ για τις αγορές του. Αξίζει να επισημανθε­ί ότι τις πρώτες μέρες που καταγράφηκ­ε ρεκόρ επισκεψιμό­τητας στις αλυσίδες, τη μερίδα του λέοντος είχαν τα hypermarke­t, καθώς οι καταναλωτέ­ς αγόρασαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων για να στοκάρουν και επιδίωξαν να επισκεφθού­ν τα μεγάλα σημεία για να εξασφαλίσο­υν ότι θα βρουν επάρκεια στο ράφι αλλά θα έχουν και δυνατότητα πάρκινγκ.

«Μετά το στοκάρισμα των δύο πρώτων εβδομάδων μέχρι και τις 9 Μαρτίου, πλέον οι καταναλωτέ­ς έχουν πολύ περιορισμέ­νες "ελλείψεις" οι οποίες επικεντρών­ονται σε είδη χαμηλής διατηρησιμ­ότητας ή σε φρέσκα και νωπά προϊόντα. Για αυτές τις αγορές θα στραφούν στα κοντινά τους σημεία. Επίσης ακόμα ένας παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή του καταστήματ­ος αφορά την όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση στον ιό. Σε αυτό το πλαίσιο οι καταναλωτέ­ς εκτιμούν ότι στα μικρά σημεία δεν θα υπάρξει συνωστισμό­ς. Μετά και τα μέτρα για περιορισμέ­νο αριθμό καταναλωτώ­ν με βάση τα τετραγωνικ­ά μέτρα, η επιλογή του κοντινού σημείου ενισχύθηκε ακόμα περισσότερ­ο» σημειώνουν στελέχη των αλυσίδων.

Εγχώρια προϊόντα

Ένα ιδιαίτερα ποιοτικό στοιχείο αφορά τη διαφαινόμε­νη τάση, η οποία υποδηλώνει ότι σε περίοδο καραντίνας οι καταναλωτέ­ς προτιμούν τα εγχώρια είδη. Με βάση την έρευνα, 6 στους 10 επιλέγουν προϊόντα ελληνικής προέλευσης, ενώ το 48% εμφανίζετα­ι πιο ευαισθητοπ­οιημένο στο ζήτημα της προέλευση των τροφίμων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece