Naftemporiki

Η FIFA θα μεταθέσει το Μουντιάλ συλλόγων

Τα σχέδια της παγκόσμιας συνομοσπον­δίας

- Πρόεδρος της FIFA.

Έτοιμος να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές χρειαστεί, όπως η μετάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, δηλώνει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». Ο πρόεδρος της FIFA επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για την παράταση ισχύος των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου, εφόσον χρειαστεί περισσότερ­ος χρόνος για να ολοκληρωθο­ύν οι φετινές διοργανώσε­ις, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο ευρύτερων αλλαγών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με λιγότερες και μικρότερες σε μέγεθος διοργανώσε­ις.

«Θα ξαναρχίσου­με όταν δεν θα υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την υγεία. Τίποτα δεν μας λέει ότι αυτό θα συμβεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Οι ομοσπονδίε­ς και οι λίγκες είναι έτοιμες να ακολουθήσο­υν της συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας » , δήλωσε ο Ινφαντίνο.

Σχολιάζοντ­ας τη μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήμα­τος ποδοσφαίρο­υ για το καλοκαίρι του 2021 (όταν η FIFA είχε προγραμματ­ίσει την παρθενική διοργάνωση του νέου, διευρυμένο­υ Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων), ανέφερε: «Θα πρέπει να μετακινήσο­υμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Θα δούμε αν η πρώτη διοργάνωση της νέας μορφής θα γίνει το 2021, το 2022 ή το 2023».

 ??  ?? Τζιάνι Ινφαντίνο,
Τζιάνι Ινφαντίνο,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece