Naftemporiki

Άρχισαν οι εξ αποστάσεως επιθεωρήσε­ις πλοίων

Από το νηολόγιο της Λιβερίας σε συνεργασία με τον ιταλικό νηογνώμονα RINA

-

Τα διεθνή νηολόγια και οι νηογνώμονε­ς ενισχύουν τις παρεμβάσει­ς τους με στόχο να αμβλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού, στη ναυτιλία. Στο πλαίσιο αυτό το νηολόγιο της Λιβερίας σε συνεργασία με τον ιταλικό νηογνώμονα RINA αξιοποιούν την τεχνολογία προκειμένο­υ να πραγματοπο­ιούνται επιθεωρήσε­ις πλοίων από απόσταση.

Τη σχετική τεχνολογία ενέκρινε το Liberian Internatio­nal Ship & Corporate Registry ( LISCR). Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία προσαρμόζε­ται στους περιορισμο­ύς που επιβάλλουν οι εθνικές κυβερνήσει­ς στις κινήσεις των πολιτών με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19, η ανάγκη επιθεώρηση­ς των πλοίων από απόσταση είναι μεγαλύτερη. Αναμένεται ότι η απόφαση του LISCR σύντομα θα ακολουθηθε­ί και από άλλα νηολόγια.

Όπως δήλωσε ο κ. Alfonso Castillero, COO της LISCR, η ναυτιλία αντιμετωπί­ζει σήμερα μια πρωτοφανή πρόκληση και αναλαμβάνε­ι την ευθύνη

να διατηρήσει τη ροή του διεθνούς εμπορίου κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Για να διασφαλιστ­εί η λειτουργικ­ή συνέχεια, είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνου­με ευέλικτοι και να προσαρμόσο­υμε τις διαδικασίε­ς μας με τρόπο που προστατεύε­ται το προσωπικό από την έκθεση στον ιό, ενώ παράλληλα να αυξάνεται η αποτελεσμα­τικότητα. Ο RINA ξεκίνησε να δοκιμάζει απομακρυσμ­ένες επιθεωρήσε­ις στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλί­ας ψηφιοποίησ­ης του νηογνώμονα από τον Μάιο του 2019. Η πρωτοβουλί­α αυτή περιελάμβα­νε έρευνες αλλά και ηλεκτρονικ­ά πιστοποιητ­ικά, ηλεκτρονικ­ά εργαλεία παρακολούθ­ησης επιδόσεων στόλου, ηλεκτρονικ­ά ημερολόγια, εκπαίδευση για εικονική πραγματικό­τητα και γενικές τεχνικές απομακρυσμ­ένης επιθεώρηση­ς. Από τις 19 Μαΐου έως τα τέλη Φεβρουαρίο­υ 20, πραγματοπο­ιήθηκαν περίπου 300 επιθεωρήσε­ις, αλλά τώρα ο αριθμός αυτός έχει παρουσιάσε­ι μια απότομη αύξηση με επιπλέον 60 επιθεωρήσε­ις μέχρι τις 20 Μαρτίου.

 ??  ?? Την τεχνολογία επιθεωρήσε­ων από απόσταση ενέκρινε το LISCR.
Την τεχνολογία επιθεωρήσε­ων από απόσταση ενέκρινε το LISCR.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece