Naftemporiki

Αλλάζει το πλαίσιο στήριξης της αγοράς

Λήγει η φοροελάφρυ­νση λόγω εμπρόθεσμη­ς πληρωμής οφειλών - Μόνο στοχευμένο το «κούρεμα» ενοικίων

- Του Θάνου Τσίρου ttsiros@ naftempori­ki. gr

«Κόκκινο» στα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, τουλάχιστο­ν για τους επόμενους μήνες, ανάβει το οικονομικό επιτελείο. Έτσι δεν θα υπάρξει επανάληψη του «κουρέματος» φόρων 25% για όσους πληρώσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσει­ς Μαΐου, ενώ απομακρύνε­ται το ενδεχόμενο θέσπισης έκπτωσης για όσους πληρώσουν εμπρόθεσμα και εφάπαξ τον φετινό φόρο εισοδήματο­ς και τον ΕΝΦΙΑ.

Στοχευμένη θα είναι μετά τον Μάιο και η υποχρεωτικ­ή περικοπή ενοικίων 40%, καθώς στέλεχος του οικονομικο­ύ επιτελείου αποσαφηνίζ­ει ότι το δημοσιονομ­ικό κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο. Ωστόσο, στοχευμένα μέτρα θα υπάρξουν και μάλιστα άμεσα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθο­ύν οι αποφάσεις για μειώσεις στον ΦΠΑ σερβιριζόμ­ενου καφέ και (ενδεχομένω­ς) αεροπορικώ­ν και ακτοπλοϊκώ­ν εισιτηρίων, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα σχεδιάζετα­ι να είναι έτοιμο και το πρόγραμμα επιδότησης απασχόληση­ς μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματ­ος SURE.

H απόφαση να λαμβάνοντα­ι από εδώ και στο εξής μόνο στοχευμένα μέτρα -στέλεχος του οικονομικο­ύ επιτελείου θεωρεί ότι το κούρεμα 25% στους φόρους που καταβλήθηκ­αν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο συνιστά οριζόντια παρέμβαση- λαμβάνεται προκειμένο­υ να συγκρατηθο­ύν τα διαθέσιμα του Δημοσίου εν όψει και του κινδύνου δεύτερου «χτυπήματος» από την πανδημία το φθινόπωρο.

Ακόμη και σε δημοσιονομ­ικό επίπεδο, μπορεί να μην υπάρχει φέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, ωστόσο, ο προϋπολογι­σμός έχει ήδη επιβαρυνθε­ί από τα μέτρα που έχουν ληφθεί (σ.σ.: το ύψος τους ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 5,35 δισ. με προοπτική ο λογαριασμό­ς να ανέβει άμεσα στα 7 δισ.), με αποτέλεσμα η χρονιά να κλείνει με πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως του 2% στην καλύτερη περίπτωση.

Στο πλαίσιο της συγκράτηση­ς του δημοσιονομ­ικού αλλά και του ταμειακού αποτελέσμα­τος, στο οικονομικό επιτελείο φέρονται να καταλήγουν και στο να μην «απλωθεί» μέχρι το τέλος του έτους το μέτρο του υποχρεωτικ­ού κουρέματος ενοικίων κατά 40%. Το μέτρο ισχύει και για τον Μάιο, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει επανάληψη τον Ιούνιο, μόνο όμως για τις επιχειρήσε­ις που θα εξακολουθο­ύν να είναι κλειστές ή τους εργαζόμενο­υς που ενδεχομένω­ς να παραμένουν σε αναστολή.

Πάντως, η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εξαγγελία του υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, προχθές, στο πλαίσιο τηλεδιάσκε­ψης που διοργάνωσε το ΕΕΑ, είπε ότι η έκπτωση ενοικίων θα παραταθεί μέχρι τέλος του 2020.

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν ήδη υπολογίσει τις δημοσιονομ­ικές επιπτώσεις από το κούρεμα ενοικίων, ενώ -σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχ­οτο πλαίσιο αποζημίωση­ς των ιδιοκτητών έχει οριστεί και οι ανακοινώσε­ις αναμένοντα­ι εντός ημερών.

Η επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή

Χθες η ΑΑΔΕ πίστωσε στους λογαριασμο­ύς 25.406 δικαιούχων με 177,8 εκατ., ενώ αν προστεθούν και τα 55 εκατ. που είχαν καταβληθεί την περασμένη Τρίτη σε περίπου 8.800 δικαιούχου­ς, τότε το ποσό ανεβαίνει στα 233 εκατ. ευρώ. Ποσό σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με το 1 δισ. που είχε προϋπολογί­σει το ΥΠΟΙΚ για την επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή. Δεδομένου ότι μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 48.500 αιτήσεις, το υπουργείο ανακοίνωσε παράταση στην προθεσμία μέχρι και την Τρίτη 19 Mαΐου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και ένας τελευταίος γύρος πληρωμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικ­ό στέλεχος, από τους περίπου 90.000 δυνητικά δικαιούχου­ς που είχε εντοπίσει το ΥΠΟΙΚ, τελικώς ο αριθμός «προσγειώνε­ται» περίπου στους 72.000, οι οποίοι μπορούν (βάσει μαθηματική­ς φόρμουλας) να απορροφήσο­υν έως και 800 εκατ. ευρώ. Πάντως, από το υπουργείο ξεκαθαρίζο­υν ότι όποιο ποσό μείνει αδιάθετο από την α’ φάση θα μεταφερθεί στη β’ φάση.

Έτσι τον Ιούνιο θα διατεθεί πάνω από 1 δισ. δανείων. Βέβαια, τα κριτήρια της β’ φάσης θα είναι διαφορετικ­ά όπως έχει αποκαλύψει η «Ν», καθώς θα ληφθούν υπόψη και τα έσοδα Απριλίου και Μαΐου των επιχειρήσε­ων (σ.σ.: ακόμη και για τις εταιρείες με απλογραφικ­ά βιβλία), ενώ είναι πιθανό να καταργηθεί και το ελάχιστο πλαφόν δανεισμού. 1. Καθαρά Έσοδα Κρατικού Προϋπ/σμού

I. Φόροι

II. Κοινωνικές εισφορές

III. Μεταβιβάσε­ις

IV. Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών

V. Λοιπά τρέχοντα έσοδα εκ των οποίων: α. επιστροφές δαπανών για τόκους

VI. Πωλήσεις παγίων περιουσιακ­ών στοιχείων

VII. Πωλήσεις τιμαλφών β. Επιστροφές φόρων

2. Δαπάνες Κρατικού Προϋπολογι­σμού

Ι. Παροχές σε εργαζομένο­υς

ΙΙ. Κοινωνικές Παροχές

ΙΙΙ. Μεταβιβάσε­ις

!V. Αγορές αγαθών και υπηρεσιών

V. Επιδοτήσει­ς

VI. Τόκοι (σε ακαθάριστη βάση)

VII. Λοιπές Δαπάνες

VIII. Πιστώσεις υπό κατανομή (πλην ΠΔΕ)

IX. Αποκτήσεις παγίων περιουσιακ­ών στοιχείων

X. Αποκτήσεις τιμαλφών

XI. Δαπάνες Προγράμματ­ος Δημοσίων Επενδύσεων

3. Ισοζύγιο Κρατικού Προϋπολογι­σμού (1-2) (+πλεόνασμα, - έλλειμμα) Πληροφορια­κά στοιχεία:

Πρωτογενές αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογι­σμού (+πλεόνασμα, - έλλειμμα) Έσοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)

(σε εκατ. ευρώ)

 ??  ?? Τα καθαρά έσοδα τετραμήνου του κρατικού προϋπολογι­σμού ανήλθαν σε 14,1 δισ., παρουσιάζο­ντας υστέρηση 8,7% έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα τετραμήνου του κρατικού προϋπολογι­σμού ανήλθαν σε 14,1 δισ., παρουσιάζο­ντας υστέρηση 8,7% έναντι του στόχου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece