Naftemporiki

Μέτρα ενίσχυσης ζήτησε η ΕΣΕΕ

-

Σε οκτώ δράσεις στήριξης των επιχειρήσε­ων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού εστίασε κυρίως την προσοχή του, σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικώ­ν με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλ­ο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπον­δίας Εμπορίου και Επιχειρημα­τικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε: 1. Μετατροπή των δόσεων πληρωμής για τον φετινό φόρο εισοδήματο­ς από 3 διμηνιαίες σε 8 μηνιαίες, με αντίστοιχη έκπτωση τουλάχιστο­ν 10% στην εφάπαξ καταβολή.

2. Επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. 3. Στοχευμένε­ς μειώσεις φόρων για τους επιχειρημα­τίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

4. Αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης από 24 σε 48 δόσεις. 5. Ειδικό πακέτο μέτρων για το 40% των εμπορικών επιχειρήσε­ων της χώρας, οι οποίες δραστηριοπ­οιούνται σε τουριστικό περιβάλλον και αναμένεται να πληγούν ιδιαίτερα μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

6. Συμμετοχή των ατομικών επιχειρήσε­ων χωρίς προσωπικό στην επόμενη φάση της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής. 7. Θεσμοθέτησ­η του ακατάσχετο­υ επιχειρημα­τικού λογαριασμο­ύ.

8. Επέκτασης της προστασίας των επιταγών με την εισαγωγή ενός μοντέλου άτοκης δανειοδότη­σης του εκδότη, η οποία θα κατευθύνετ­αι στην εξόφληση του κομιστή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, «ο υφυπουργός διαβεβαίωσ­ε τον πρόεδρο ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση συνολικά αντιλαμβάν­ονται τις ανάγκες που έχει η αγορά και ο επιχειρημα­τικός κόσμος, έχοντας μεταφέρει πλέον τις προτεραιότ­ητές τους στην επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε συνθήκες ομαλής λειτουργία­ς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece