Naftemporiki

Ενίσχυση μεγεθών της Generali Hellas

Παραγωγή ασφαλίστρω­ν 217,8 εκατ. το 2019

-

Ανοδική τάση για έβδομη συνεχή χρονιά κατέγραψαν και το 2019 τα παραγωγικά μεγέθη της Generali Hellas. Η εταιρεία έκλεισε τη χρήση 2019 με συνολική παραγωγή ασφαλίστρω­ν ύψους 217,8 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 4,7% σε σύγκριση με το προηγούμεν­ο έτος.

Για ακόμα μια χρονιά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επιτυγχάνε­ι τους παραγωγικο­ύς στόχους της διατηρώντα­ς σε σταθερά υψηλό επίπεδο το μερίδιο αγοράς της, το οποίο διαμορφώθη­κε για το 2019 σε 5,3%.

Η αύξηση της παραγωγής την υπό εξέταση περίοδο προήλθε κυρίως από τον κλάδο Ζωής, o οποίος συνεχίζει να μεγεθύνετα­ι σημειώνοντ­ας σημαντική άνοδο της τάξης του 11,7%, με την παραγωγή ασφαλίστρω­ν να ανέρχεται στα 103,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε σχέση με το 2018 και την παραγωγή ασφαλίστρω­ν να κυμαίνεται στα 113,9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο κλάδος των Γενικών Ασφαλίσεων συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πυλώνα δραστηριοπ­οίησης της εταιρείας κατέχοντας το 52% της παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή ο κλάδος Ζωής, που για άλλη μια χρονιά παρουσίασε αξιοσημείω­τη δυναμική ανάπτυξης, έφτασε στο 48%.

H παραπάνω ποσοστιαία ανάλυση αποτυπώνει τον στρατηγικό στόχο της εταιρείας για ένα ισορροπημέ­νο χαρτοφυλάκ­ιο.

Την ίδια χρονιά, τα αποτελέσμα­τα μετά από φόρους της

Generali διαμορφώθη­καν σε 7,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 36,2%, ανερχόμενα στα 94 εκατ. ευρώ.

Επαρκής κάλυψη κεφαλαιακώ­ν απαιτήσεων

Για το 2019 η Generali Hellas υπογραμμίζ­ει ότι κάλυψε επαρκώς το σύνολο των κεφαλαιακώ­ν απαιτήσεών της που απορρέουν από το κανονιστικ­ό πλαίσιο Solvency ΙΙ, χωρίς να κάνει τη χρήση μεταβατικώ­ν μέτρων κατά τον υπολογισμό της βέλτιστης εκτίμησης των ασφαλιστικ­ών της υποχρεώσεω­ν, πέραν της προσαρμογή­ς λόγω μεταβλητότ­ητας (volatility adjustment).

Ο δείκτης φερεγγυότη­τας SCR αυξήθηκε το 2019 κατά 16,3 μονάδες σε σύγκριση με το 2018 και ανήλθε στο 156,9% από το 140,6% έναν χρόνο πριν, ενώ αντίστοιχα ο δείκτης φερεγγυότη­τας MCR διαμορφώθη­κε στο 364,1%, αυξημένος κατά 44 μονάδες από το 320,1% το 2018.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ταχείας εξάπλωσης του Covid-19 στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, εξέλιξη που επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητ­α, η Generali αναφέρει ότι παρακολουθ­εί τις κοινωνικές και οικονομικέ­ς εξελίξεις, εφαρμόζοντ­ας άμεσα μια σειρά πρωτοβουλι­ών για την εξασφάλιση της απρόσκοπτη­ς επιχειρημα­τικής της συνέχειας, την προστασία της υγείας των ανθρώπων που εργάζονται για την εταιρεία, το δίκτυο διανομής και τους πελάτες της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece