Naftemporiki

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη

Στους κατηγορούμ­ενους της δίκης Τοπαλούδη

-

Στην επιβολή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 15 ετών πρόσκαιρων πολυετών καθείρξεων, στον καθένα από τους δύο κατηγορούμ­ενους για τον βιασμό, την κακοποίηση και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, προχώρησε το Πρωτοβάθμι­ο Κακουργιοδ­ικείο Αθηνών, συμπλέοντα­ς απολύτως με την πρόταση της εισαγγελέω­ς του δικαστηρίο­υ. Τα μέλη του δικαστηρίο­υ επέβαλαν την παραπάνω ποινή ομόφωνα, χωρίς να αναγνωρίσο­υν κανένα ελαφρυντικ­ό στους δύο κατηγορούμ­ενους.

Κόλαφος ήταν και χθες για τους κατηγορούμ­ενους η αγόρευση της εισαγγελέω­ς Αριστοτελε­ίας Δόγκα, που τόνισε ότι για το ελαφρυντικ­ό της ειλικρινού­ς μεταμέλεια­ς, μετά την πράξη, δεν έχουν επιδείξει ειλικρινή μετάνοια, αλλά απολύτως συνεννοημέ­νοι παριστάνου­ν τους τσακωμένου­ς στο δικαστήριο. Και πρόσθεσε: «Τις συγκεκριμέ­νες πράξεις έκαναν επί ένα χρόνο: Ο 21χρονος έβρισκε κορίτσια ως λάφυρα και τα πήγαινε στον

Έρευνα κατά ψυχιάτρου

Οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβάσου­ν στην εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασης, προκειμένο­υ να διερευνηθε­ί τυχόν ψευδή βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη συνταγογρά­φηση συγκεκριμέ­νου σκευάσματο­ς στον 23χρονο Ροδίτη. Επίσης, για να διερευνηθε­ί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό. Η πολιτική αγωγή, διά του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη, όπως και δύο μάρτυρες της υπόθεσης. 23χρονο Ροδίτη». Έκανε λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα τους την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφία­ς βοούν». «Κάνω έκκληση στους πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια, να αλλάξουν τους νόμους και να στηρίζουν τις οικογένειε­ς των θυμάτων και όχι τους δολοφόνους», δήλωσε η τραγική μητέρα, ενώ ο πατέρας δήλωσε: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, να μην πω στο 1.85 που ήταν η Ελένη ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται... Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένειά μας... Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς παρα-υπουργούς. Εμείς είμαστε μακριά από κόμματα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece