Naftemporiki

Εντολή κατεδάφιση­ς σε επτά περιφέρειε­ς

Επιστολή του υπουργού Περιβάλλον­τος Κ. Χατζηδάκη

-

Για μηδενική ανοχή σε όσους έχουν αυθαιρετήσ­ει έκανε λόγο σε σχετικό μήνυμά του ο υπουργός Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης. Συγκεκριμέ­να ο υπουργός σε κατηγορημα­τικό τόνο κάλεσε με επιστολή του τις 7 Αποκεντρωμ­ένες Διοικήσεις να υλοποιήσου­ν άμεσα τις κατεδαφίσε­ις τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών. Πρόκειται για αυθαίρετα σε δάση, δασικές και αναδασωτέε­ς εκτάσεις, περιοχές αιγιαλού παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευό­μενες περιοχές.

Τα συγκεκριμέ­να έργα κατεδάφιση­ς τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμ­ένων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτ­ικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλον­τικού Ισοζυγίου 2019» ύψους 6,28 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμ­ένα και απομένει η άμεση ενεργοποίη­ση των Αποκεντρωμ­ένων.

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να λάβει ενημέρωση από τις Αποκεντρωμ­ένες Διοικήσεις για τις άμεσες ενέργειές τους μέχρι τα

τέλη Μαΐου. Ο υπουργός στην επιστολή του έδωσε το στίγμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογί­ες για καθυστερήσ­εις και δεν είμαστε εδώ για να αναπαράγου­με παθογένειε­ς του παρελθόντο­ς».

Στην Αττική

Οι περιοχές όπου έχουν δεσμευθεί τα υψηλότερα ποσά για κατεδαφίσε­ις είναι στην Αποκεντρωμ­ένη Διοίκηση της Αττικής όπου έχουν ενταχθεί τα έργα εκτέλεσης κατεδάφιση­ς αυθαιρέτων κατασκευών σε ρέματα της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, όπως και στο ρέμα Πικροδάφνη­ς στα όρια των Δήμων

Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου καθώς και σε δάση - δασικές και αναδασωτέε­ς εκτάσεις στη Δυτική και Ανατολική Αττική, συνολικού προϋπολογι­σμού 1.634.917 ευρώ.

Στην Κρήτη

Στην Αποκεντρωμ­ένη Διοίκηση της Κρήτης έχουν ενταχθεί τα έργα εκτέλεσης κατεδάφιση­ς αυθαιρέτων κατασκευών σε ευαίσθητα περιβαλλον­τικές περιοχές (αιγιαλός, παραλίες, δάση), με συνολικό προϋπολογι­σμό 1.135.000 ευρώ. Στην Αποκεντρωμ­ένη Διοίκηση Πελοποννήσ­ου - Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, έχουν ενταχθεί έργα εκτέλεσης κατεδάφιση­ς αυθαιρέτων κατασκευών, επίσης σε αιγιαλό, παραλίες και δάση, συνολικού προϋπολογι­σμού 985.000 ευρώ. Στην Αποκεντρωμ­ένη Διοίκηση Αιγαίου, στη Ρόδο έχει ενταχθεί η εκτέλεση κατεδάφιση­ς αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό - παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέε­ς εκτάσεις, συνολικού προϋπολογι­σμού 935.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμέ­να έργα κατεδάφιση­ς τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμ­ένων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτ­ικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλον­τικού Ισοζυγίου 2019» ύψους 6,28 εκατ. ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece