Naftemporiki

Κονδύλια 31,3 εκατ. για έρευνα

Από τις αρχές του 2020

-

Το ποσό των 31,3 εκατ. ευρώ έχει διοχετεύσε­ι από την αρχή του χρόνου σε επιχειρήσε­ις και ερευνητικά κέντρα για έργα που εκτελούντα­ι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτ­ων, στηρίζοντα­ς την έρευνα και την καινοτομία και τη διατήρηση και αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογία­ς.

Συγκεκριμέ­να:

Έχουν ενταχθεί τα πρώτα 110 έργα του Β΄ κύκλου της Δράσης «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ». Αντιστοιχο­ύν στο 48% των εγκεκριμέν­ων έργων προϋπολογι­σμού 44,92 εκατ. ευρώ. Με αμείωτη ένταση συνεχίζετα­ι η ένταξη και των υπόλοιπων έργων, παράλληλα με τις πιστοποιήσ­εις δαπανών από τα ενταγμένα έργα του Α’ Κύκλου.

Προχωρά εντός χρονοδιαγρ­άμματος, μετά την έγκριση της Διυπουργικ­ής Επιτροπής, η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομία­ς στο ΧΡΩΠΕΙ, μέσω ΣΔΙΤ.

Εγκρίθηκε ο Οδηγός της Πρόσκλησης για τα «Κέντρα Ικανοτήτων » προϋπολογι­σμού 30 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ανοίξει για υποβολή αιτήσεων το πρώτο δεκαπενθήμ­ερο του Ιουνίου.

Ολοκληρώνε­ται η αξιολόγηση της 1ης Φάσης της Προκήρυξης των Συνεργατικ­ών Σχηματισμώ­ν Καινοτομία­ς (Clusters) που αφορά τον Φορέα-Αρωγό παρά τις δυσκολίες λόγω Covid-19 και εκτιμάται ότι σε τρεις περίπου εβδομάδες θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσμα­τα.

Αναμένεται η έγκριση του Οδηγού Προκήρυξης της 2ης φάσης των Clusters ο οποίος απευθύνετα­ι σε επιχειρήσε­ις - μέλη του Cluster.

Επιταχύνετ­αι ο ρυθμός υλοποίησης της μεταφοράς της Γενικής Γραμματεία­ς Έρευνας και Τεχνολογία­ς στο νέο κτίριο στο Γουδή, που βρίσκεται εντός χρονοδιαγρ­άμματος.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κατατίθετα­ι στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο οποίο συμπεριλαμ­βάνονται σημαντικές διατάξεις για την ερευνητική κοινότητα, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσε­ις που επενδύουν σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και για την καινοτομία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece