Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Με φόρα μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, βρίσκοντας στήριξη από το ράλι των τιμών πετρελαίου, τη συμπίεση στις προμήθειες εξαιτίας της υποχώρησης της παραγωγής στην Ινδία, αλλά και την αισιοδοξία από την απόσυρση των μέτρων αποστασιοπ­οίησης για τον κορονοϊό από τις κυβερνήσει­ς ανά τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, με τις καλύτερες προϋποθέσε­ις άρχισε η εβδομάδα για τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καταγράφον­τας κέρδη 3,8% ή 0,35 σεντ, στα 10,73 σεντ η λίβρα. Οι μύλοι στην Ινδία παρήγαγαν 26,5 εκατ. τόνους ζάχαρης το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου, 19% λιγότερο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, εξαιτίας της χαμηλότερη­ς παραγωγής στην πολιτεία της Μαχαράστρα, εκ των ζωτικών περιοχών στην παραγωγή ζάχαρης, η οποία χτυπήθηκε από ξηρασία. Θετικό το κλίμα και στην αγορά λευκής ζάχαρης, με την τιμή των αντίστοιχω­ν συμβολαίων να ενισχύεται 0,9% ή 3,10 δολάρια, στα 362,30 δολάρια ο τόνος.

Την ίδια ώρα τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα σημείωσαν άνοδο 0,4% ή 0,40 σεντ, στο 1,0725 δολάριο η λίβρα. Τα αποθέματα πράσινου καφέ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 494.299 σάκους, στα 6,5 εκατ. σάκους των 60 κιλών, έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τη Green Coffee Associatio­n, αντιστρέφο­ντας μία πτωτική τάση από τον Σεπτέμβριο και υποδεικνύο­ντας μία δυνητική επιβράδυνσ­η της ζήτησης. Άνοδο 0,4% ή 5 δολάρια, στα 1.183 δολάρια ο τόνος, σημείωσαν τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα.

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο υποχώρησαν 0,6% ή 11 λίρες, στις 1.847 λίρες ο τόνος, τη στιγμή που τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης παρέμεναν στα 2.400 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece