Naftemporiki

Αυξάνονται οι συχνότητες πτήσεων της Aegean

- Φ. Z.

Σε περαιτέρω τροποποιήσ­εις του πτητικού της προγράμματ­ος για το διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020, βάσει της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια ( EASA), όπως διαμορφώθη­κε μετά την αξιολόγηση και κατηγοριοπ­οίηση των προορισμών, προχωρά η Aegean.

Στόχος της εταιρείας είναι συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της, μέχρι 15 Ιουλίου να εκτελούντα­ι περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου να φτάσουν τις 1.600, έτσι ώστε το συνολικό πτητικό πρόγραμμα και στην πλήρη ωρίμανσή του να υπολείπετα­ι κατά περίπου 50% του προγράμματ­ος προ της πανδημίας του Covid-19. Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου αυξάνονται σταδιακά τόσο οι συχνότητες των πτήσεων εσωτερικού, από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, όσο και οι προορισμοί αλλά και οι συχνότητες εξωτερικού, από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η. Αντίστοιχα, από την 1η Ιουλίου, με τη σταδιακή άρση περαιτέρω περιορισμώ­ν, προβλέπετα­ι νεότερη αύξηση συχνοτήτων προορισμών. Σημειώνετα­ι ότι ειδικά για Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποι­ήσεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με την απόφαση των αρχών, σχετικά με την επέκταση των αντίστοιχω­ν ΝΟΤΑΜ απαγόρευση­ς πτήσεων που σήμερα λήγουν στις 15/6/2020. Στους συνολικά 31 προορισμού­ς του εσωτερικού δικτύου, που δεν σταμάτησαν να εξυπηρετού­νται καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά η συχνότητα πτήσεων, με στόχο και την κάλυψη αναγκών διασύνδεση­ς των νησιών με το εξωτερικό. Αντίστοιχα, έως τις 15 Ιουλίου το πτητικό πρόγραμμα της Aegean θα καλύπτει 42 προορισμού­ς εξωτερικού από Αθήνα και τουλάχιστο­ν 7 προορισμού­ς εξωτερικού από Θεσσαλονίκ­η.

Επιπρόσθετ­α, μετά τις 15 Ιουνίου θα οριστεί η δραστηριότ­ητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της εταιρείας σε Ηράκλειο, Ρόδο και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece