Naftemporiki

Από 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για επίδομα παιδιού

Το ύψος του ποσού ανά δικαιούχο επανυπολογ­ίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα

-

Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτο­υργήσει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ που αφορά το επίδομα παιδιού και την υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των δικαιούχων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, λόγοι τεχνικής αναβάθμιση­ς οδήγησαν σε αυτή την ολιγοήμερη διακοπή λειτουργία­ς.

Για όσους έχουν υποβάλει αίτημα για επίδομα παιδιού, γνωστοποιε­ίται ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία πλέον καταβάλλον­ται τα επιδόματα. Γενικότερα, οι ενδιαφερόμ­ενοι για το επίδομα παιδιού μπορούν από τις 15 Ιουνίου να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδα­ς του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης τους στο TAXISnet.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζετ­αι με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστ­ική φορολογική δήλωση. Άρα οι δικαιούχοι, προκείμενο­υ να γνωρίζουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούντα­ι και για να αποφύγουν τη σώρευση αχρεωστήτω­ς καταβληθέν­των χρημάτων, θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστ­εί εγκαίρως.

Σε αυτό το σημείο διευκρινίζ­εται ότι μετά την υποβολή της φορολογική­ς δήλωσης του τρέχοντος έτους ή η τροποποιητ­ική αυτής, το ποσό που επιδόματος επανυπολογ­ίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Σημειωτέον ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά -να έχει πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθε­ί τα στοιχεία του δικαιούχου- και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτε­ί προσωρινά και όχι οριστικά, θεωρείται μη υποβληθείσ­α και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece