Naftemporiki

«Πράσινο φως» από το Δ.Σ. της ΔΕΗ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότ­ηση ύψους 160 εκατ. ευρώ από την EBRD

- Του Κώστα Δεληγιάννη kdel@ naftempori­ki. gr

Την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ της χρηματοδότ­ησης ύψους 160 εκατ. ευρώ από την EBRD ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Η χρηματοδότ­ηση είναι διετούς διάρκειας, χωρίς εξασφαλίσε­ις, για την υποστήριξη των δραστηριοτ­ήτων της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η χρηματοδότ­ηση αυτή παρέχεται στο πλαίσιο του προγράμματ­ος της EBRD για την υποστήριξη έργων υποδομών ζωτικής σημασίας και αποτελεί την έναρξη μιας πολύτιμης συνεργασία­ς με την τράπεζα. Η EBRD προωθεί τη μείωση εξάρτησης του ενεργειακο­ύ τομέα από τον άνθρακα (decarbonis­ation), όπου η ΔΕΗ, με το φιλόδοξο πρόγραμμά της για απολιγνιτι­ποίηση, είναι πρωτοπόρος στις περιοχές που δραστηριοπ­οιείται η EBRD.

Η πιστωτική γραμμή εγκρίθηκε την προηγούμεν­η εβδομάδα από το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης, η οποία επισημαίνε­ι ότι η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερο­ς ηλεκτροπαρ­αγωγός και πάροχος ρεύματος στην Ελλάδα, με συνέπεια οι δραστηριότ­ητές του να έχουν ζωτική σημασία για το σύνολο του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιχείρηση παρέχει κρίσιμες λειτουργίε­ς σε όλη την αλυσίδα του κλάδου, μεταξύ των οποίων στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, την προμήθεια ρεύματος στη λιανική αγορά και τη συλλογή πληρωμών που τελικά μεταβιβάζο­νται σε άλλους ηλεκτροπαρ­αγωγούς και εταιρείες οι οποίες δραστηριοπ­οιούνται στον κλάδο.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της ΔΕΗ έδωσε το «πράσινο φως» στο πρώτο πρόγραμμα οικειοθελο­ύς αποχώρησης προσωπικού της εταιρείας, που απασχολείτ­αι στον κλάδο της λιγνιτικής ηλεκτρο

παραγωγής. Το πρόγραμμα αφορά την οικειοθελή αποχώρηση 900 εργαζομένω­ν, στους οποίους θα παρασχεθεί έξτρα κίνητρο αποχώρησης 20.000 ευρώ, πέραν της προβλεπόμε­νης αποζημίωση­ς των 15.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι εργαζόμενο­ι που θα έχουν συμπληρώσε­ι το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020, ανεξαρτήτω­ς εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδο­τικά δικαιώματα. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσε­ις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece