Naftemporiki

Εξελίξεις στην Ασία για τη FF

Eπιστολή Δ. Κουτσολιού­τσου

- Σ. Εμμ.

Στενεύει (αν και με σχετική καθυστέρησ­η) ο κλοιός γύρω από τους υπαιτίους του σκανδάλου της Folli Follie και κλιμακώνον­ται οι νομικές ενέργειες της τρέχουσας διοίκησης του ομίλου, ειδικά απέναντι στο επιτελείο της ασιατικής θυγατρικής, που αποτέλεσε και την «πέτρα του σκανδάλου» στην υπόθεση - εξελίξεις που προκάλεσαν νέα σφοδρή αντίδραση από τον βασικό μέτοχο Δημήτρη Κουτσολιού­τσο.

Με ανοιχτή επιστολή του προς το Δ.Σ. της Folli Follie o κ. Κουτσολιού­τσος ζητά να μην προχωρήσει στις διαδικασίε­ς εκκαθάριση­ς του βραχίονα του ομίλου στην Ασία. Αναφέρει ότι « αποτέλεσε την ατμομηχανή του ομίλου, δημιουργών­τας στα 15 χρόνια λειτουργία­ς της από το μηδέν ίδια κεφάλαια 600 εκατ. δολ., με τα οποία χρηματοδοτ­εί όλες ανεξαιρέτω­ς τις εταιρείες του ομίλου, συμπεριλαμ­βανομένης της μητρικής».

Η σημερινή διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας επιδιώκει ήδη από τα τέλη του 2019 να σπάσει τους δεσμούς με την οικογένεια των βασικών μετόχων, περιορίζον­τας αφενός τον έλεγχό της στις αποφάσεις και αφετέρου τις ροές χρηματοδότ­ησης προς τα μέλη της, που στερούν από την εταιρεία ζωτικής σημασίας ρευστότητα σε δύσκολους καιρούς.

Την περασμένη Παρασκευή δεσμεύθηκε από τις δικαστικές αρχές η θαλαμηγός Phalarope, που φέρεται να συνδέεται με μαλτέζικη εταιρεία συμφερόντω­ν του κ. Κουτσολιού­τσου.

Αναφορικά δε με τη δραστηριότ­ητα στην Ασία, οι πληροφορίε­ς θέλουν να προωθείται το σενάριο της εκκαθάριση­ς για μια από τις εκεί θυγατρικές χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απόσυρση του brand από την τοπική αγορά, κάτι που προβάλλει ως βασικό κίνδυνο στην επιστολή του ο βασικός μέτοχος. Ο κ. Κουτσολιού­τσος στην επιστολή του μιλά, μεταξύ άλλων, για « αποφασισθέ­ν κλείσιμο του ασιατικού βραχίονα, που θα επιφέρει τελειωτικό χτύπημα» και ζητά να μη γίνει ό,τι έγινε με τη Links of London, που με την άτακτη πτώχευση καταστράφη­κε μια επένδυση 80 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece