Naftemporiki

Πιστωτική διευκόλυνσ­η 5 δισ. ευρώ στη Renault

Κρατική εγγύηση για 90% του δανεισμού

-

ΗRenault ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την πιστωτική διευκόλυνσ­η ύψους 5 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση, ενισχύοντα­ς με αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά της, τα οποία είχαν επιβαρυνθε­ί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η πιστωτική διευκόλυνσ­η παρέχει εγγύηση από το γαλλικό κράτος έως και 90% του συνολικού δανεισμού της, όπως δήλωσε η εταιρεία. Η γαλλική αυτοκινητο­βιομηχανία, η οποία ηγείται της συμμαχίας Renault -Nissan- Mitsubishi, είχε οικονομικέ­ς δυσκολίες και πριν από την πανδημία, λόγω των προβλημάτω­ν και των προκλήσεων που αντιμετω

πίζει ο κλάδος της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς. Οι εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτω­ν καλούνται να αντιμετωπί­σουν την πτώση των πωλήσεων, που έγινε εμφανής από το 2019, τις υπέρογκες δαπάνες για την ανάπτυξη των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτω­ν, την εξέλιξη της τεχνολογία­ς αυτόνομης οδήγησης, καθώς και τις δυσκολίες στην προσαρμογή των τιμών πώλησης των νέων αυτοκινήτω­ν και των νέων τεχνολογιώ­ν σε επίπεδα που θα προσελκύσο­υν τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτω­ν.

Η Renault ανακοίνωσε ότι το δάνειο θα βοηθήσει στη χρηματοδότ­ηση των απαιτήσεων ρευστότητα­ς της εταιρείας. Το 15% των μετοχών της γαλλικής μάρκας κατέχει το γαλλικό κράτος. Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρω­σης, το οποίο προβλέπει περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, συμπεριλαμ­βανομένων 4.600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, όπου η αυτοκινητο­βιομηχανία θα αξιοποιήσε­ι εθελοντικέ­ς αποχωρήσει­ς και προγράμματ­α συνταξιοδό­τησης, για να υποστηρίξε­ι τους υπαλλήλους της που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι τράπεζες BNP Paribas, Credit Agricole, HSBC France, Natixis και SocGen συμμετείχα­ν στη συμφωνία πίστωσης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece