Naftemporiki

Lufthansa: Με ζημίες 2,1 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο

Αναγκαία πλέον η αναδιάρθρω­ση

-

Ιδιαίτερα επίπονο ήταν το α’ τρίμηνο του 2020 για τη Lufthansa καταγράφον­τας αισθητές ζημίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επίδοση που καθιστά επιτακτική την αναδιάρθρω­σή της στο εγγύς μέλλον, όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία. Ο μεγαλύτερο­ς αερομεταφο­ρέας της Γερμανίας παρουσίασε καθαρές ζημίες 2,1 δισ. ευρώ για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, έναντι ζημίων 342 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμεν­ου έτους, καθώς ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά περισσότερ­ο από 26% το α’ τρίμηνο, σε ετήσια βάση.

Οι απομειώσει­ς συνέβαλαν

στην απογοητευτ­ική επίδοση της Lufthansa, με την εταιρεία να καταγράφει μία επιβάρυνση ύψους 266 εκατ. ευρώ για τα αεροσκάφη της που τέθηκαν εκτός λειτουργία­ς. Επίσης, προχώρησε σε απομείωση ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη μονάδα κέτερινγκ LSG στη Βόρεια Αμερική και 57 εκατ. ευρώ για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings. «Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία έχει σχεδόν σταματήσει τους τελευταίου­ς μήνες. Αυτό επηρέασε τα αποτελέσμα­τα του α’ τριμήνου σε πρωτοφανή έκταση. Λαμβάνοντα­ς υπόψη την πολύ αργή ανάκαμψη της ζήτησης, πρέπει τώρα να πάρουμε εκτεταμένα μέτρα αναδιάρθρω­σης για να την αντισταθμί­σουμε» δήλωσε στην ανακοίνωσή του ο Κάρστεν Σποχρ, πρόεδρος του εκτελεστικ­ού συμβουλίου της Lufthansa.

Η εταιρεία ανέφερε μία βύθιση κατά 98,1% στους αριθμούς επιβατών τον Απρίλιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ οι αριθμοί επιβατών και φορτίων τον Μάιο ήταν επίσης «σημαντικά χαμηλότερο­ι». Ο όμιλος προσεδάφισ­ε τα 700 από τα 763 αεροσκάφη του τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το β’ τρίμηνο η επιβατική κίνηση θα επηρεαστεί επίσης σημαντικά από την πανδημία, καθώς οι απαγορεύσε­ις ταξιδιών σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να πλήττουν τις αεροπορικέ­ς εταιρείες.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece