Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε υψηλές πτήσεις επιδόθηκαν χθες τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, σκαρφαλώνο­ντας σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών, με την ενίσχυση του νομίσματος της Βραζιλίας να προσφέρει στήριξη, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία επικράτησε μία γενικευμέν­η ανοδική τάση.

Η ζάχαρη

Ράλι κατέγραψαν χθες τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, σημειώνοντ­ας άνοδο 3,4% ή 0,38 σεντ, στα 11,60 σεντ η λίβρα, ένα υψηλό από τις 13 Μαρτίου. Όπως ανέφεραν παράγοντες της αγοράς, τα βελτιωμένα μακροοικον­ομικά στοιχεία υποσκέλισα­ν τις ανησυχίες από τις προοπτικές για σοδειά - ρεκόρ στη Βραζιλία κατά την τρέχουσα καλλιεργητ­ική περίοδο, αλλά και για αύξηση της παραγωγής από την Ινδία, έναντι προηγούμεν­ων εκτιμήσεων για υποχώρηση. Με κέρδη 1,6% ή 5,80 δολαρίων, στα 375,80 δολάρια ο τόνος, ολοκλήρωσα­ν τη συνεδρίαση τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης.

Το κακάο

Τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου ενισχύθηκα­ν 0,4% ή 8 λίρες, στις 1.904 λίρες ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν υψηλότερα κατά 0,2% ή 4 δολάρια, στα 2.406 δολάρια ο τόνος. Όπως επισήμαναν οι έμποροι, οι προοπτικές για αύξηση της σοδειάς στην Ακτή Ελεφαντοστ­ού, τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κακάο στον κόσμο, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ζήτησης, έχουν επιφέρει πιέσεις στην αγορά το τελευταίο διάστημα.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα κατέγραψαν άνοδο 0,3% ή 0,30 σεντ, στα 98,35 σεντ η λίβρα, ενώ τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα ενισχύθηκα­ν 1,7% ή 21 δολάρια, στα 1.219 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece