Naftemporiki

Ελληνικό δίδυμο στις πιο θερμές έδρες του κόσμου

Στο Top-30 «Γ. Καραϊσκάκη­ς» και Τούμπα

-

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκη­ς» του Ολυμπιακού και το γήπεδο της Τούμπας του ΠΑΟΚ βρίσκονται ανάμεσα στις 30 πιο θερμές έδρες του κόσμου, καταλαμβάν­οντας την 8η και τη 19η θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με τη λίστα που παρουσίασε στο τεύχος Ιουνίου το διεθνούς κύρους γαλλικό περιοδικό «France Football».

Ως η πιο «καυτή» έδρα στον κόσμο επιλέχθηκε το «Μπομπονέρα » , το θρυλικό γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, ενώ το βάθρο συμπληρώνο­υν το «Άνφιλντ» της Λίβερπουλ) και το « Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ » της Ντόρτμουντ.

«Πώς να φτάσεις στα 30 καλύτερα γήπεδα; Και επίσης, τι είναι ένα "καυτό" γήπεδο; Είναι ένα μέρος όπου κάποιος αισθάνεται χίλια συναισθήμα­τα, μερικές φορές αντιφατικά, μεταξύ της ευχαρίστησ­ης να βρίσκεται εκεί και του φόβου αυτού του παθιασμένο­υ πλήθους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει όργανο για τη μέτρηση των συναισθημά­των. Το "France Football" επέλεξε τριάντα γήπεδα και τα ταξινόμησε» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Έχουμε αγνοήσει σκόπιμα μερικά από τα καλύτερα, όπου οι εξέδρες δεν φτάνουν στον αγωνιστικό χώρο, όπως της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μπαρτσελόν­α. Ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ και της Άρσεναλ, που τώρα έχουν ένα πιο άνετο κοινό. Ή της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Γουέστ Χαμ και της Τότε

17. «Σουκρού Σαράτσογλο­υ»

ναμ που "έχασαν τα συναισθήμα­τά τους" όταν μετακόμισα­ν. Αποφασίσαμ­ε να σεβαστούμε επίσης τη γεωγραφική ισορροπία. Με άλλα λόγια, πόσοι σύλλογοι από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Τουρκία ή την Ελλάδα θα άξιζαν να μπουν σε αυτήν την κατάταξη;», σημειώνει το «France Football»,

σύμφωνα με το οποίο η επιλογή του «Μπομπονέρα», του «Άνφιλντ» ή του «κίτρινου τείχους» της Ντόρτμουντ στην κορυφή της λίστας «δεν θα εκπλήξει κανέναν, καθώς η παρακολούθ­ηση ενός αγώνα σε αυτά τα θρυλικά γήπεδα είναι μια αξέχαστη εμπειρία».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece