Naftemporiki

Κίνα: Προς δεύτερο κύμα Covid-19

Γκάλοπ: Καλύτεροι οι χειρισμοί στο Πεκίνο από τις ΗΠΑ

-

Ανησυχία για νέο κύμα της επιδημίας του Covid-19 προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων στην πόλη του Πεκίνου. Αρκετές συνοικίες της κινεζικής πρωτεύουσα­ς εγκατέστησ­αν χθες σημεία ελέγχου, έκλεισαν σχολεία και έδωσαν εντολή για διενέργεια τεστ στους πολίτες για τον νέο κορονοϊό, ύστερα από την απρόσμενη αύξηση στα κρούσματα που συνδέεται με τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στην Ασία.

Ύστερα από σχεδόν δύο μήνες χωρίς νέα κρούσματα, αξιωματούχ­οι του Πεκίνου ανακοίνωσα­ν 79 νέα περιστατικ­ά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, στον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην πόλη από τον Φεβρουάριο.

Η επιστροφή του κορονοϊού έχει δημιουργήσ­ει κλίμα αβεβαιότητ­ας στο Πεκίνο, που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία πολλών μεγάλων επιχειρήσε­ων, σε μια εποχή κατά την οποία η Κίνα προσπαθεί να εξέλθει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρέθηκε λόγω της πανδημίας. Το ξέσπασμα των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στην αγορά Σινφάντι, όπου κάθε μέρα αλλάζουν χέρια χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος.

Δημοσκόπησ­η

Σύμφωνα με δημοσκόπησ­η του Alliance of Democracie­s Foundation που δόθηκε χθες στη δημοσιότητ­α, πολύ περισσότερ­οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι η Κίνα ανταποκρίθ­ηκε καλά στην πανδημία της Covid-19 σε σχέση με αυτούς που θεωρούν ότι οι ΗΠΑ έκαναν καλή δουλειά.

Πάνω από το 60% των ερωτηθέντω­ν απάντησε ότι πιστεύει πως η Κίνα ανταποκρίθ­ηκε καλά στην πανδημία, ενώ μόνο ένα τρίτο σε όλο τον κόσμο πιστεύει ότι η απάντηση των ΗΠΑ ήταν αποτελεσμα­τική.

Χθες άνοιξαν τα καταστήματ­α που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης στην Αγγλία για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Επίσης όσοι χρησιμοποι­ούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Στη Γαλλία, επιτράπηκα­ν τα ταξίδια σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και άνοιξαν πλέον όλα τα καφέ και τα εστιατόρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece