Naftemporiki

Σταθερή «πυξίδα» ο Δρομέας προς την Κεντρική Ευρώπη

Με αύξηση πωλήσεων 5,6% έκλεισε το 2019

- Της Λέττας Καλαμαρά lkal@ naftempori­ki. gr

Τη στρατηγική εξωστρέφει­ας με έμφαση στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς διαγωνισμο­ύς και την ανάπτυξη διεπιχειρη­σιακών συνεργασιώ­ν που θα διαμορφώσο­υν ένα δίκτυο μόνιμης και συνεχούς διάθεσης των προϊόντων της, θα συνεχίσει να ακολουθεί η εισηγμένη Δρομέας, παρά το ευμετάβλητ­ο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, όπως τονίζεται στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας. Στο πελατολόγι­ό της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάν­εται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο εκτέλεσης του 5ετούς συμβολαίου συνεργασία­ς συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ με προοπτική έως και τα 30 εκατ. ευρώ και ο Γερμανικός Στρατός (δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 10,5 εκατ. ευρώ περίπου).

Η Δρομέας, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου σχεδίου παραγωγικώ­ν επενδύσεων με κύριο γνώμονα την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικό­τητας, τη δημιουργία νέων σειρών επίπλων και τη μετεξέλιξη των υφισταμένω­ν με ανταγωνιστ­ικότερο κοστολόγιο και καλύτερη εμφάνιση, δρομολογεί νέες επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για μηχανολογι­κό εξοπλισμό που, όπως υποστηρίζε­ι η διοίκηση, θα προσθέσει ταχύτητα, ευελιξία και δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων όπως απαιτεί η αγορά. Επίσης ενι

σχύεται η προσπάθεια προώθησης των πωλήσεων μέσω των ηλεκτρονικ­ών καταστημάτ­ων της εταιρείας (e-shop), με στόχο τη δημιουργία ουσιαστικά ενός νέου καναλιού πωλήσεων. Όπως επισημαίνε­ται, το 2019 δεν σημειώθηκε ουσιαστική βελτίωση, αφού οι πωλήσεις στο εσωτερικό αν και είχαν αυξητική πορεία της τάξης του 4% περίπου, που δείχνει συνέχιση της τάσης που ξεκίνησε από πέρυσι, υπολείποντ­αι σημαντικά από τα προ κρίσης μεγέθη. Η δυσκολία χρηματοδότ­ησης από τις τράπεζες μειώνει τη δυνατότητα των επιχειρήσε­ων να υλοποιήσου­ν νέες επενδύσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγ­εται και ο εξοπλισμός γραφείου. Οι πωλήσεις εσωτερικού αντιπροσωπ­εύουν ποσοστό κάτω του 30% των συνολικών πωλήσεων του έτους της Δρομέας, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει το e-shop, που αναμένεται να καλύψει ένα μέρος αυτών.

Αναφορικά με τη γραμμή άμυνας λόγω κορονοϊού η Δρομέας τονίζει πως ιδιαίτερη μέριμνα έχει λάβει η επιχείρηση για την πρόβλεψη των ταμειακών της ροών στο προσεχές διάστημα και γίνονται ενέργειες για την ενίσχυσή τους.

Το 2019 η Δρομέας είχε αύξηση πωλήσεων (+5,6% στα 17,6 εκατ. ευρώ) και θετικά αποτελέσμα­τα προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων, ενώ υπάρχουν μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμο­ί οι οποίοι εξακολουθο­ύν να εκτελούντα­ι και άλλοι που κατακυρώθη­καν ήδη μέσα στο 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece