Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης μετά την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και την επανάκαμψη του διεθνούς χρηματιστη­ριακού ράλι, εξελίξεις που μετρίασαν τις ανησυχίες για πλεόνασμα παραγωγής.

Η ζάχαρη

Ειδικότερα, η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τα συμβόλαια Ιουλίου ενισχύθηκε 1,3% ή 0,15 σεντς, στα 12,19 σεντς η λίβρα. Η άνοδος των χρηματιστη­ρίων και των τιμών πετρελαίου επανέφερε στο προσκήνιο τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και ως εκ τούτου και της ζήτησης. Η εταιρεία συμβούλων Archer Consultanc­y ανέφερε ότι οι μύλοι της Βραζιλίας έχουν προχωρήσει στην επεξεργασί­α του 90% των αναμενομέν­ων για φέτος εξαγωγών ζάχαρης, γεγονός το οποίο αφήνει ελάχιστα περιθώρια για περαιτέρω πωλήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές. Η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα προθεσμιακ­ά Αυγούστου σημείωσε κέρδη 1,2% ή 4,9 δολ., στα 388,50 δολ. ο τόνος.

Ο καφές

Τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, υποχώρησαν 1% ή κατά ένα σεντ, στα 94,85 σεντς η λίβρα, έχοντας διολισθήσε­ι κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς σε χαμηλό εννέα μηνών, στα 94,55 σεντς. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα κατέγραψαν απώλειες 1,2% ή 14 δολ., στα 1.180 δολ. ο τόνος.

Το κακάο

Η τιμή του κακάο για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίο­υ στην αγορά του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,9% ή 15 λίρες, στις 1.715 λίρες ο τόνος, έχοντας υποχωρήσει προχθές σε χαμηλό εννέα και πλέον μηνών, στις 1.684 λίρες. Στη Νέα Υόρκη, τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά σημείωσαν άνοδο 1,7% ή 38 δολ., στα 2.304 δολ. ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece