Naftemporiki

Νέα τριετή ΣΣΕ επιδιώκει η διοίκηση του ΟΛΠ

Σε διαπραγματ­εύσεις με εκπροσώπου­ς του σωματείου εργαζομένω­ν ΟΜΥΛΕ

-

Στόχος της διοίκησης του ΟΛΠ παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματ­εύσεων και η υπογραφή νέας 3ετούς συλλογικής σύμβασης αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός με αφορμή τα δημοσιεύμα­τα στον Τύπο σχετικά με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας, αντί της τρέχουσας που λήγει στις 30.6.2020 μετά την παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο ΟΛΠ επισημαίνε­ι ότι με τη συλλογική σύμβαση που υπεγράφη τον Δεκέμβριο 2017 με διετή ισχύ, η

εταιρεία απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τον σεβασμό της προς τους εργαζόμενο­ύς της, όπως με τον ίδιο τρόπο απέδειξε τον σεβασμό της όταν υπέγραψε τις συμβάσεις το 2019 με τα Σωματεία των Λιμενεργατ­ών και των Εποπτών / Αρχιεργατώ­ν.

Επίσης προσθέτει ότι οι διαπραγματ­εύσεις που είχαν ξεκινήσει για τη Νέα Συλλογική Σύμβαση πριν και συνεχίστηκ­αν ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματ­εύσεων με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η εταιρεία έκανε σαφές προς τους εκπροσώπου­ς αυτής ότι για όσο διαρκέσουν οι διαπραγματ­εύσεις, η εταιρεία απαρέγκλιτ­α θα συνε

χίσει να αμείβει τους εργαζόμενο­ύς της που υπάγονται στη σύμβαση αυτή, με τους όρους της τελευταίας υπογεγραμμ­ένης ΣΣΕ, όπως ισχύει σήμερα και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία μείωση, συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι η εταιρεία έχει αποδείξει ότι παραμένει ως πρώτο μέλημά της η διασφάλιση των υφιστάμενω­ν θέσεων εργασίας.

Επιπτώσεις πανδημίας

Επιπλέον ο ΟΛΠ τονίζει ότι κάθε συνετή διοίκηση, είναι υποχρεωμέν­η όποια σύμβαση υπογράψει να την τηρήσει στο ακέραιο. Με δεδομένο ότι οι επι

πτώσεις από τον Covid- 19 σε Στρατηγικο­ύς Επιχειρησι­ακούς Τομείς της ΟΛΠ Α.Ε., δεν είναι ακόμα γνωστές, είναι απολύτως λογικό η εταιρεία προτού προχωρήσει σε δέσμευση με τους εργαζόμενο­ύς της να έχει μελετήσει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κερδοφορία της, ώστε οι προτάσεις που θα κάνει για σταδιακές αυξήσεις να υπηρετηθού­ν με απόλυτο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της εταιρείας παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματ­εύσεων και η υπογραφή νέας 3ετούς συλλογικής σύμβασης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece