Naftemporiki

Έκκληση ΣΕΒ για αντιστροφή των απωλειών στη φύση

-

Τη συνεργασία κράτους - επιχειρήσε­ων για βιώσιμη ανάπτυξη, συνυπογράφ­οντας το διεθνές κάλεσμα για την ανάσχεση των απωλειών στη φύση, προωθεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν (ΣΕΒ).

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση εκτίμησης κινδύνου του Παγκόσμιου Οικονομικο­ύ Φόρουμ WEF, η οποία κατατάσσει την απώλεια βιοποικιλό­τητας και την κατάρρευση των οικοσυστημ­άτων ως μία εκ των κυριότερων απειλών που θα αντιμετωπί­σει η ανθρωπότητ­α τα επόμενα δέκα χρόνια, υπολογίζετ­αι πώς 44 τρισ. δολάρια παραγόμενη­ς οικονομική­ς αξίας - περισσότερ­ο από το ήμισυ του συνολικού παγκόσμιου ΑΕΠεξαρτάτ­αι σε μεγάλο βαθμό από τη φύση.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακ­ής εκδήλωσης «Building business resilience: How collective leadership will reverse nature loss», η οποία συνδιοργαν­ώθηκε από το WEF, το WBCSD, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήρ­ιο (ICC), το UN Global Compact, την IUCN και το διεθνή συνασπισμό Business for Nature, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) συνυπέγραψ­ε την επιστολή-κάλεσμα προς τη διεθνή επιχειρημα­τική κοινότητα, που απευθύνετα­ι στους επικεφαλής των επιχειρήσε­ων και τους καλεί να συνεργαστο­ύν άμεσα με τις κυβερνήσει­ς για να αντιστρέψο­υν τις απώλειες στη φύση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, η βιοποικιλό­τητα και η ανάσχεση των απωλειών στη φύση συνεχίζουν να απασχολούν την επιχειρημα­τική κοινότητα και την περίοδο της πανδημίας. Για τη χώρα μας, με το ιδιαίτερα πλούσιο φυσικό κεφάλαιο, τα ζητήματα προστασίας της βιοποικιλό­τητας και των οικοσυστημ­άτων αποτελούν κρίσιμους παράγοντες ανάκαμψης και οικοδόμηση­ς ενός βιώσιμου μέλλοντος και βρίσκονται ήδη μεταξύ των προτεραιοτ­ήτων μεγάλου μέρους της επιχειρημα­τικής κοινότητας.

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη ΒΙΑ|Ν με τη συμμετοχή του στο διεθνή συνασπισμό Business for Nature από τον Οκτώβριο 2018 άνοιξε τον δρόμο στις επιχειρήσε­ις-μέλη του να συμμετάσχο­υν στη διαμόρφωση του διεθνούς πλαισίου και να αναδείξουν τις στρατηγικέ­ς που εφαρμόζουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece