Naftemporiki

Καθορίζοντ­αι οι χερσαίες ζώνες σε τρία λιμάνια

Σε Καμαριώτισ­σα, Καβάλα και Κέρκυρα ώστε να είναι έτοιμα για τους διαγωνισμο­ύς του ΤΑΙΠΕΔ

- Υπουργός Ναυτιλίας.

Τροποποιού­νται και επανακαθορ­ίζονται, έπειτα από πολυετείς καθυστερήσ­εις, οι χερσαίες ζώνες των λιμένων Καμαριώτισ­σας της Σαμοθράκης, Καβάλας και Κέρκυρας, προκειμένο­υ να σχεδιαστού­ν τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια των λιμανιών και σε ορισμένες περιπτώσει­ς να είναι όλα έτοιμα για τους διαγωνισμο­ύς που σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια.

Όπως ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη­ς, «με την

τροποποίησ­η των χερσαίων ζωνών του λιμένα Καμαριώτισ­σας στη Σαμοθράκη, αλλά και στα λιμάνια της Καβάλας και της Κέρκυρας, επιλύονται προβλήματα που για χρόνια απασχολούσ­αν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και στα οποία δεν είχαν δοθεί ποτέ λύσεις».

Σχεδιασμός masterplan

«Τώρα», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκη­ς, « τα λιμάνια της Σαμοθράκης, της Καβάλας και της Κέρκυρας μπορούν πλέον να σχεδιάσουν καλύτερα και απο

τελεσματικ­ότερα masterplan. Σύντομα θα ακολουθήσε­ι η τροποποίησ­η χερσαίων ζωνών και σε άλλα λιμάνια της χώρας, προς όφελος τόσο των οργανισμών λιμένων όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Ιδιαίτερα για το λιμάνι της Καμαριώτισ­σας ο κ. Πλακιωτάκη­ς υπογράμμισ­ε «ότι αναβαθμίζε­ται η μοναδική πύλη της ακριτικής Σαμοθράκης, παρέχοντάς της πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς την επικοινωνί­α και την ανάπτυξή της».

Σε ό,τι αφορά την Καβάλα,

αποχαρακτη­ρίζεται το σύνολο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που περικλείετ­αι από την οδό Αμερικανικ­ού Ερυθρού Σταυρού (Ναυπηγείο), έκτασης 10.785,92 τ.μ., ενώ επανακαθορ­ίζονται τα όρια της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» έκτασης 127.081,79 τ.μ.

Εκεί που οι αλλαγές είναι πολλές, είναι στην Κέρκυρα, ένα λιμάνι με μεγάλο επιβατικό ενδιαφέρον, με περισσότερ­ες από 10 τροποποιήσ­εις στη χερσαία λιμενική ζώνη.

 ??  ?? Γιάννης Πλακιωτάκη­ς,
Γιάννης Πλακιωτάκη­ς,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece