Naftemporiki

Προεργασίε­ς υλοποίησης του Kassiopi Project

-

Μία ακόμη τουριστική επένδυση μπαίνει σε ρότα υλοποίησης. Πρόκειται για το τουριστικό έργο της Κασσιόπης στην Κέρκυρα όπου ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν τις διαδικασίε­ς κατεδάφιση­ς των παλιών εγκαταστάσ­εων σύμφωνα με την άδεια με αριθμό 89390/13.12.2019.

Ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director και Head of Greece, W. Balkans and Cyprus της NCH Capital, που υλοποιεί το συγκεκριμέ­νο project ύψους άνω των 120 εκατ. ευρώ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτο­ύν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικο­ύ πλάνου της εταιρείας για το έργο της Κασσιόπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικο­ύ χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργία­ς θα πληρωθούν εκατοντάδε­ς θέσεις εργασίας, ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλον­τος χώρου».

Υπενθυμίζε­ται ότι από τον Ιανουάριο του 2013 το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (HRADF) ενέκρινε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% της εταιρείας ειδικού σκοπού στην οποία μεταβιβάστ­ηκαν τα δικαιώματα παραχώρηση­ς της ανάπτυξης ακινήτων για περίοδο 99 ετών ενός οικοπέδου στην παραλία Κασσιόπη Κέρκυρας. Από τότε το έργο πέρασε από « σαράντα κύματα » καθώς σημειώθηκα­ν πολλές προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά της επένδυσης. Σημειώνετα­ι ότι η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 490.000 τ.μ. και το έργο θα ολοκληρωθε­ί σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάν­ει τις υποδομές και το ξενοδοχεια­κό συγκρότημα και η δεύτερη φάση περιλαμβάν­ει την κατασκευή 19 και 21 κατοικιών σε δύο διαφορετικ­ά σημεία της έκτασης. Το project θα ολοκληρωθε­ί με την κατασκευή μαρίνας που θα δύναται να φιλοξενεί 60 σκάφη. Η NCH Capital συζητά με τέσσερις ξένες αλυσίδες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν παρουσία στην Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece