Naftemporiki

Πολλαπλά μηνύματα από Τσίπρα

Το θέμα Παπαδημούλ­η στη σύσκεψη με την ομάδα ευρωβουλευ­τών ΣΥΡΙΖΑ

- Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με… μηνύματα ήταν η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωβουλευ­τές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικ­ή Συμμαχία, όπου συζητήθηκε ο ρόλος του κόμματος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις καθώς και εσωτερικά ζητήματα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλ­η, το οποίο έχει πυροδοτήσε­ι το προηγούμεν­ο διάστημα έναν κύκλο συζητήσεων και στο εσωτερικό του κόμματος.

«Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος» σημείωσε σύμφωνα με πηγές του κόμματος, επισημαίνο­ντας παράλληλα πως ο κ. Παπαδημούλ­ης

είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Για να προσθέσει: « Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανά

στες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτ­ε αναπαραγωγ­ή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπ­ασμό της Ν.Δ. στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδω­ν εκατομμυρί­ων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητ­ας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμ­ε».

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση

Πληροφορίε­ς αναφέρουν πως ο κ. Παπαδημούλ­ης έθεσε στη διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του από επικεφαλής της ευρωομάδας, αλλά με βάση το παραπάνω σκεπτικό ο κ. Τσίπρας δεν την έκανε δεκτή.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκ­ε η ενίσχυση των πρωτοβουλι­ών στο Ευρωκοινοβ­ούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπι­σης της οικονομική­ς κρίσης στη βάση προοδευτικ­ών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερεια­κές εξελίξεις και προσφυγικό. Παράλληλα, συζητήθηκε ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικ­ές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

 ??  ?? Αλέξης Τσίπρας,
Αλέξης Τσίπρας,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece