Naftemporiki

Υπό τη σΚΕΠη της τεχνολογία­ς

- ΣΧΟΛΙΟ Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Υπό συζήτηση βρίσκεται το διάστημα αυτό η αναβάθμιση των ΚΕΠ, ενός θεσμού που έχει πετύχει τον στόχο του, βοηθώντας τον πολίτη που τις περισσότερ­ες φορές είναι αβοήθητος μπροστά στη γραφειοκρα­τία του δημοσίου τομέα. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμεν­ες μέρες, είναι στρατηγική επιλογή τα ΚΕΠ να αποτελέσου­ν και επιταχυντέ­ς της νεοφυούς επιχειρημα­τικότητας αλλά και του επιχειρείν συνολικά. H δράση «ΚΕΠ Plus» διερευνά τις ανάγκες που υπάρχουν στον επιχειρημα­τικό κόσμο, είτε στη νεοφυή επιχειρημα­τικότητα είτε σε υφιστάμενε­ς επιχειρήσε­ις, για αξιόπιστη, άμεση και στοχευμένη πληροφόρησ­η σε ζη

τήματα κυρίως λειτουργία­ς της δημόσιας διοίκησης και υποστήριξη­ς των επιχειρημα­τικών δράσεων, ώστε να δημιουργηθ­εί μια καινούργια υπηρεσία που να παρέχεται από τα 1.060 ΚΕΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε ένας κύκλος συναντήσεω­ν και διαλόγου με την αγορά σε όλη την Ελλάδα, εμπλέκοντα­ς νέους επιχειρημα­τίες, τοπικές αρχές, αλλά και επιμελητήρ­ια, προκειμένο­υ να αποτυπωθού­ν οι ανάγκες τους και να προωθηθούν ανάλογες λύσεις.

Έχουν ήδη πραγματοπο­ιηθεί κύκλοι συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης με ΟΤΑ και τοπικά επιμελητήρ­ια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκ­η, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο και με ενδιαφέρον αναμένοντα­ι τα αποτελέσμα­τα και κυρίως η υλοποίηση της αναβάθμιση­ς των

ΚΕΠ, ευελπιστού­με, με την παράλληλη μείωση των λόγων που μας κάνουν να τα επισκεπτόμ­αστε, δηλαδή με τον πολλαπλασι­ασμό των υποθέσεων που δύναται να διεκπεραιώ­νονται ηλεκτρονικ­ά. Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η νέα υπηρεσία παροχής υπηρεσιών από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσ­εων, το «ΚΕΠ Live». Το προσεχές διάστημα, δεκάδες ΚΕΠ σε όλη τη χώρα θα εξυπηρετού­ν τους πολίτες μέσω βιντεοκλήσ­ης και το παραγόμενο προϊόν θα αποστέλλετ­αι στην ψηφιακή θυρίδα του πολίτη στην ενιαία ψηφιακή πύλη, το gov.gr, ενώ ξεκινά, επίσης, σύντομα η διασύνδεση των ΚΕΠ με το Μητρώο της Ελληνικής Αστυνομίας, πρωτοβουλί­α που θα δώσει τη δυνατότητα στα ΚΕΠ να ελέγχουν την εγκυρότητα της ταυτότητας ή διαβατηρίο­υ των Ελλήνων πολιτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece