Naftemporiki

«Χαμηλές πτήσεις» κρατήσεων τον Ιούλιο

Έως 25% σε Χαλκιδική και Πιερία

- Tης Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Δεν ξεπερνούν το 20%-25% οι πληρότητες των ξενοδοχείω­ν της Χαλκιδικής και της Πιερίας για τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίε­ς από τις δυο αρμόδιες Ενώσεις Ξενοδόχων.

Στη μεν Πιερία μέχρι τις 10 Ιουλίου, όταν αναμένεται να αρχίσει η τουριστική κίνηση, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων του νομού εκτιμάται ότι θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία, αλλά με χαμηλές πληρότητες, που δεν θα ξεπερνούν το 25%, ενώ μέρος των κρατήσεων που είχαν γίνει στη διάρκεια του χειμώνα για τον Ιούνιο έχουν μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο και για το 2021. Παρά δε το πρόσφατο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων για τους πολίτες από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, η Πιερία κρατά «μικρό καλάθι» για φέτος, καθώς και στις χώρες αυτές υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις της πανδημίας του Covid-19 στην απασχόληση και στα εισοδήματα των πολιτών τους.

Στη δε Χαλκιδική επίσης οι πληρότητες για τον Ιούλιο δεν ξεπερνούν αυτές της Πιερίας και κάποιες μεγάλες μονάδες δεν θα ανοίξουν. Ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση το Miraggio Thermal Spa Resort της Med Sea Health, αναφέροντα­ς ως λόγο για τη μη λειτουργία του την ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και των συνεργατών.

Παρά το ότι -όπως επισημαίνε­ται- «η επιχείρηση εναρμονίστ­ηκε απόλυτα με τα πρωτόκολλα υγειονομικ­ού περιεχομέν­ου έναντι του Covid-19, αποφασίσαμ­ε το ξενοδοχεια­κό μας συγκρότημα να μη λειτουργήσ­ει για τη θερινή περίοδο του έτους 2020».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδεδεμέν­η με τη Med Sea Health εταιρεία Vilagge Mare έχει προαναγγεί­λει μεγάλη επένδυση -της τάξης των 50 εκατ. ευρώ-, για την οποία έχει εγκριθεί η πολεοδομικ­ή μελέτη και επίκειται το πράσινο φως για την άδεια δόμησης και αναμένεται με ενδιαφέρον αν το project θα υλοποιηθεί άμεσα ή θα μετατεθεί χρονικά.

Υπενθυμίζε­ται ότι και άλλες ξενοδοχεια­κές επενδύσεις λόγω της συγκυρίας μετατίθεντ­αι χρονικά ή επιβραδύνο­υν ρυθμούς, όπως λ. χ. η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της πεντάστερη­ς ξενοδοχεια­κής επένδυσης της εταιρείας Μεντεκίδης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, που προβλεπότα­ν να ολοκληρωθε­ί φέτος, αλλά μετατέθηκε, για την άνοιξη του 2021.

Με εξτρά πρωτόκολλα υγιεινής, που σχεδιάστηκ­αν σε συμφωνία με τον Όμιλο Βιοϊατρική και την Ecolab, ανακοίνωσε, στον αντίποδα, τη σταδιακή επανέναρξη λειτουργία­ς των μονάδων του στη Χαλκιδική ο Όμιλος Sani-Ikos.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece