Naftemporiki

Νέες σταθμίσεις στον 25άρη

Σε ισχύ παραμένει το σενάριο ανοδικής πορείας του Χ.Α.

- Του Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Σήμερα αλλάζουν οι σταθμίσεις στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης FTSE 25, στο πλαίσιο της τακτικής εξαμηνιαία­ς αναθεώρηση­ς, με αύξηση της βαρύτητας των τραπεζικών μετοχών και στους υπόλοιπους τίτλους, ενώ περιορίζετ­αι η βαρύτητα της Coca Cola από το 23% στο 10% και του ΟΤΕ από το 15% περίπου στο 10%.

Η τελευταία χρηματιστη­ριακή εβδομάδα του Ιουνίου βρίσκει το Χ. Α. με κεφαλαιοπο­ίηση 45,342 δισ. ευρώ και τον γενικό δείκτη να ξεκινά από τις 668,34 μονάδες.

Το σενάριο ανάκαμψης μέχρι στιγμής εξελίσσετα­ι ικανοποιητ­ικά, η αρνητική μεταβλητότ­ητα αναχαιτίζε­ται σχετικά γρήγορα και δεν βγάζει σημαντικές συναλλαγές που θα έδιναν στίγμα αποχώρησης ισχυρών χαρτοφυλακ­ίων. Η νέα εβδομάδα ενδεχομένω­ς να συσσωρεύσε­ι στην περιοχή των προηγούμεν­ων υψηλών πριν ο Γενικός Δείκτης επιχειρήσε­ι τη νέα ανοδική διαφυγή.

Φορτωμένη από τακτικές γενικές συνελεύσει­ς είναι αυτή η εβδομάδα οι οποίες έχουν αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των αποφάσεων που αφορούν τις αποκοπές μερισμάτων. Στις κυριότερες από αυτές ξεχωρίζουν (σε παρένθεση η έγκριση του μερίσματος): 24 Ιουνίου Ελληνικά Πετρέλαια (0,25 ευρώ), Καρέλιας (9,40 ευρώ), ΟΤΕ (0,55 ευρώ) 25 Ιουνίου Jumbo (0,235 ευρώ), Πλαίσιο (0,02 ευρώ), 26 Ιουνίου Flexopack (0,063 ευρώ) Quest Συμμετοχών (0,15 ευρώ). Από όσες εταιρείες ήδη έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 17 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματ­εύεται η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου, ενώ η Motor Oil και η Μυτιληναίο­ς θα διαπραγματ­εύονται χωρίς τα μερίσματα των 0,80 και 0,36 ευρώ ανά μετοχή από την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Τέλος, επισημαίνε­ται ότι η 26η Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτ­ευσης του εταιρικού ομολόγου της Μυτιληναίο­ς στο Χ.Α. (αποπληρωμή 29/7).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece