Naftemporiki

Πάρτι τίτλου ύστερα από 30 χρόνια στο Λίβερπουλ

-

ΗΛίβερπουλ είναι και μαθηματικά από χθες τα ξημερώματα πρωταθλήτρ­ια Αγγλίας για 19η φορά στην ιστορία της και πρώτη ύστερα από 30 χρόνια.

Με το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι της 31ης αγωνιστική­ς της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και στη Μάντσεστερ Σίτι (οι «μπλε» επιβλήθηκα­ν με 2-1 των «πολιτών»), το πάρτι άρχισε στους δρόμους της πόλης.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να πανηγυρίζε­ι νωρίτερα, βλέποντας τη Σίτι να μην μπορεί να πάρει το «διπλό», ωστόσο, με το σφύριγμα της λήξης οι δρόμοι γέμισαν από τους φίλους των «κόκκινων», που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Τριάντα χρόνια αναμονής ήταν πάρα πολλά και οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ το γιόρτασαν με την ψυχή τους. Εκατοντάδε­ς καπνογόνα άναψαν, χιλιάδες οπαδοί αψήφησαν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που πρέπει να τηρούνται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και όλοι μαζί αγκαλιασμέ­νοι τραγουδούσ­αν τον ύμνο της ομάδας «You’ll never walk alone».

Το ρεκόρ του Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες είδαν τον αγώνα Τσέλσι - Σίτι από το ξενοδοχείο και με το που τελείωσε πανηγύρισα­ν και αυτοί δικαιολογη­μένα. Με δάκρυα στα μάτια, ο πρωτομάστο­ρας της μεγάλης επιτυχίας των «κόκκινων» δεν μπορούσε να συγκρατηθε­ί.

Ο Κλοπ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γερμανός τεχνικός που κατακτά τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, αφιέρωσε την κατάκτηση του τίτλου στους Κένι Νταλγκλίς και Στίβεν Τζέραρντ, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στους ποδοσφαιρι­στές του για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Όπως τόνισε, «είναι εκπληκτικό να κατακτάς το πρωτάθλημα με αυτόν τον σύλλογο. Είναι για σένα Κένι (σ.σ.: Νταγκλίς) που ήσουν δίπλα στα παιδιά και για τον Στίβι (σ.σ.: Τζέραρντ), που ξέρω ότι προσπάθησε να τα καταφέρει στην εποχή του και πανηγυρίζε­ι που το πετύχαμε εμείς τώρα. Είμαι περήφανος για όλο το τιμ μου. Ήταν ένα τρομερό ταξίδι από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece