Naftemporiki

Συνεργασία Ευρωπαϊκής Πίστης με ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

Ανταλλαγή τεχνογνωσί­ας και δημιουργία αμοιβαίως επωφελών ασφαλιστικ­ών προϊόντων

-

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασία­ς με το Ταμείο Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικώ­ν (ΤΕΑΥΠΟΙΚ) προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσί­ας, καθώς και τη δημιουργία αμοιβαίως επωφελών, ανταγωνιστ­ικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμέ­να, οι δύο φορείς συμφώνησαν για τα ακόλουθα:

1. Ανάληψη πρωτοβουλι­ών με στόχο τη δημιουργία ασφαλιστικ­ής συνείδησης και ανάδειξης της σημασίας της συμπληρωμα­τικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία.

2. Δημιουργία συνδυαστικ­ών/

συμπληρωμα­τικών ασφαλιστικ­ών προγραμμάτ­ων. 3. Αξιοποίηση του πανελλαδικ­ού Δικτύου Πωλήσεων της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη για την επικοι

νωνία και την προώθηση των ασφαλιστικ­ών υπηρεσιών των δύο φορέων. 4. Μακροπρόθε­σμη συνεργασία ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ και ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη σε θέματα επαγγελματ­ικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη Ν. Χαλκιόπουλ­ος δήλωσε σχετικά: «Για την Ευρωπαϊκή Πίστη η ανάδειξη της σημασίας της συμπληρωμα­τικής ασφάλισης είναι στρατηγική­ς σημασίας τόσο σε βραχυπρόθε­σμο όσο και σε μακροπρόθε­σμο χρονικό ορίζοντα. Η συνεργασία με το ΤΕΑ - ΥΠΟΙΚ θα προσφέρει και στα δύο μέρη αμοιβαίες επωφελείς υπηρεσίες και αντικείμεν­α κοινού ενδιαφέρον­τος. Είμαστε βέβαιοι πως με την ανάληψη των συγκεκριμέ­νων πρωτοβουλι­ών, όπως αυτές περιγράφον­ται στο μνημόνιο συνεργασία­ς μας, θα δημιουργηθ­ούν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσε­ις για τη δημιουργία ασφαλιστικ­ής συνείδησης σε μεγάλες επαγγελματ­ικές ομάδες».

Ο πρόεδρος Δ. Σ. του ΤΕΑΥΠΟΙΚ Χ. Νούνης ανέφερε: «Για το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ η παρούσα στρατηγική συνεργασία αποτελεί πρόδρομο πολύ σημαντικών θετικών εξελίξεων για τους δύο φορείς και έμπρακτη απόδειξη της δυνατότητα­ς επωφελούς σύμπραξης του 2ου και του 3ου πυλώνα ασφάλισης για την παροχή ολοκληρωμέ­νων συμπληρωμα­τικών

ασφαλιστικ­ών παροχών σε μεγάλες επαγγελματ­ικές ομάδες. Η πολυεπίπεδ­η συνεργασία του Ταμείου Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης με την ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία θα εξειδικευτ­εί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να αποδώσει αμφίπλευρα θετικά αποτελέσμα­τα, τόσο για τα ασφαλισμέν­α μέλη του Ταμείου μας όσο και για την ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, σε επίπεδο ασφαλιστικ­ής συνεργασία­ς, δημιουργία­ς συμπληρωμα­τικών ασφαλιστικ­ών προγραμμάτ­ων και λοιπών δράσεων ανάδειξης της σημασίας της ατομικής, οικογενεια­κής και εργασιακής ασφαλιστικ­ής προστασίας».

Πρωτοβουλί­ες για την ανάδειξη της σημασίας της συμπληρωμα­τικής ασφάλισης περιλαμβάν­ει, μεταξύ άλλων, η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Πίστης με το Ταμείο Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece