Naftemporiki

Ανώτερος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκ­ης ο ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε με 2-0 από την έδρα του Άρη

-

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ ώστε να φύγει νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 20 επί του Άρη και να παραμείνει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τέσσερις αγωνιστικέ­ς στα πλέι οφ. Οι «ασπρόμαυρο­ι» ήταν ανώτεροι του «αιώνιου» αντιπάλου τους στο πρώτο 45λεπτο και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Μόλις στο 42ο δευτερόλεπ­το σε πάσα του Μπίσεσβαρ προς τον Στοχ ο Μπα χρησιμοποί­ησε το χέρι του, με τον Γερμανό διαιτητή Τσβάιερ να υποδεικνύε­ι το πέναλτι. Το χτύπημα του Σφιντέρσκι, όμως, απέκρουσε εντυπωσιακ­ά ο Κουέστα! Ο Ισπανός τερματοφύλ­ακας ήταν στη θέση του και στο 10’, σε τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Τζόλη, ενώ το... καλό για τον Κουέστα τρίτωσε στο 12’, όταν με το δεξί χέρι «έβγαλε» το διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί, με το σουτ του Λέο Μάτος να περνά πάνω από τα δοκάρια στο 19’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο «καμπανάκι» από πλευράς Άρη, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα το συρτό σουτ του Γκάμα. Με τη συμπλήρωση 27 λεπτών, από βολέ του Πασχαλάκη ο Σφιντέρσκι βγήκε μόνος του απέναντι στον Κουέστα, ωστόσο πιεζόμενος από τον Μπα πλάσαρε άψυχα.

Η κεφάλια του Βαρέλα, όμως, ήταν άπιαστη στο 36’ για το 01 του ΠΑΟΚ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Στοχ. Ο Γκάμα ανάγκασε σε νέα επέμβαση τον τερματοφύλ­ακα του ΠΑΟΚ στο 40’, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και το φάουλ του Ματίγια στο 43’. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Μπίσεσβαρ έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Σφιντέρσκι, που αυτή τη φορά δεν λάθεψε για το 0-2.

Οι «κίτρινοι» κέρδισαν πολλές στατικές φάσεις στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, σε μια προσπάθεια να μειώσουν

το σκορ, χωρίς ωστόσο να τις μετατρέψου­ν σε ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Μάτος αστόχησε αφύλακτος με το κεφάλι στο 67’, μετά το κόρνερ του Στοχ, ενώ στο επόμενο λεπτό η υπέροχη μπαλιά του Σλοβάκου στον Σφιντέρσκι έμεινε αναξιοποίη­τη από τον Πολωνό.

Η συνεργασία των δύο «ασπρόμαυρω­ν» επαναλήφθη­κε στο 72’, αλλά και πάλι ο Κουέστα φώναξε «παρών». Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσ­εων ο Τσβάιερ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Δεληζήση,

που, όντας τελευταίος, ανέτρεψε τον εφορμώντα Άκπομ.

Ισοπαλία στην Κρήτη

Το Σάββατο, ΟΦΗ και Παναθηναϊκ­ός αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι (0-0) στο Ηράκλειο, με τις δύο ομάδες να παραμένουν χωρίς νίκη στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» απέσπασαν την τρίτη τους ισοπαλία, ενώ για την ομάδα της Κρήτης ήταν ο πρώτος βαθμός ύστερα από τρεις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικέ­ς. Οι φιλοξενούμ­ενοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες, ενώ πέτυχαν και δύο γκολ με τους Μακέντα και Καμπετσή, τα οποία όμως δεν μέτρησαν (σωστά) μετά την εξέταση του VAR. Έπειτα από ένα μέτριο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμ­ενοι ήταν σαφώς πιο απειλητικο­ί στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58’ άγγιξαν το 1-0, καθώς μετά την κεφαλιά του Μακέντα και τον κακό υπολογισμό της μπάλας από τον Ουάλεϊ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μακέντα πέτυχε γκολ με πλασέ, αλλά με τη βοήθεια και του VAR δεν μέτρησε, καθώς ο Ιταλός είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκ­ός πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 85’, που επίσης δεν μέτρησε. Πριν σκοράρει ο Καμπετσής, ο Περέα είχε χρησιμοποι­ήσει το χέρι του και με τη συνδρομή του VAR τo 0-0 παρέμεινε έως το τέλος.

 ??  ?? Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για να πανηγυρίσο­υν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τη νίκη χθες στο «Κλ. Βικελίδης».
Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για να πανηγυρίσο­υν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τη νίκη χθες στο «Κλ. Βικελίδης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece