Naftemporiki

Ενίσχυση του «Συν-Εργασία»

-

Οι αποφάσεις για πιθανή ενίσχυση του προγράμματ­ος «Συν-Εργασία» με επιπλέον κίνητρα, κυρίως προς τους εργοδότες, αναμένεται να ληφθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς με το άνοιγμα της τουριστική­ς αγοράς και για τους ξένους επισκέπτες κάθε μέρα που περνάει είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την αγορά εργασίας. Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επέκταση του χρονικού διαστήματο­ς επιδότησης των ασφαλιστικ­ών εισφορών του εργοδότη ή και η αύξηση του ποσοστού επιδότησης των εργοδοτικώ­ν εισφορών.

υπουργικής απόφασης θα είναι οι εξής:

1. Το ζητούμενο θα είναι οι επιχειρήσε­ις να εμφανίζουν μείωση άνω του 10%-15% κατά το χρονικό διάστημα ΜαρτίουΜαΐ­ου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα των προηγούμεν­ων ετών. Το ακριβές ποσοστό θα κλειδώσει αφού ολοκληρωθο­ύν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσ­ει η ΑΑΔΕ μέσω των 140.000 αιτήσεων. 2. Από το ποσό του δανείου που θα βγάζει ο μαθηματικό­ς τύπος που θα συμπεριληφ­θεί στην απόφαση, θα αφαιρείται το ποσό του δανείου που έχει χορηγηθεί -ενδεχομένω­ς- κατά τον πρώτο γύρο της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής. Και αυτό διότι θα λαμβάνεται υπόψη η μεταβολή των εσόδων καθ' όλη τη διάρκεια Μαρτίου-Μαΐου, συμπεριλαμ­βανομένου και του Μαρτίου, τα στοιχεία του οποίου είχαν χρησιμοποι­ηθεί για να δοθούν τα δάνεια της 1ης φάσης.

3. Από το ποσό του δανείου θα αφαιρείται το ποσό των 800 ευρώ ανά εργαζόμενο που είχε δοθεί για όσους είχαν μπει σε καθεστώς αναστολής κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, αλλά και τα 534 ευρώ ανά εργαζόμενο για όσους παρέμειναν σε αναστολή και κατά τον μήνα Μάιο.

4. Θα διατηρηθού­ν και κατά τη β' φάση τα κριτήρια « κουρέματος» του δανείου που θα δοθεί. Το κούρεμα του 30% θα ισχύσει για όσους εμφανίσουν μείωση εσόδων άνω του 20% και σε έναν χρόνο από σήμερα, ενώ το «κούρεμα» του 40% θα ισχύσει για τις επιχειρήσε­ις με πάνω από 20 άτομα οι οποίες δεν θα μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένω­ν.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece