Naftemporiki

Autohellas: Ζημίες παρά την αύξηση του τζίρου

-

Με ζημίες ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, παρά την αύξηση κατά 2% στον κύκλο εργασιών σε ενοποιημέν­ο επίπεδο, ο οποίος ανήλθε σε 114,3 εκατ. ευρώ, έναντι 112,1 εκατ. το 2019, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 για την Autohellas.

Ο κύκλος εργασιών από την κύρια δραστηριότ­ητα του ομίλου, τις μισθώσεις αυτοκινήτω­ν, σε Ελλάδα και εξωτερικό αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 4,2% και έφτασε τα 37,8 εκατ. ευρώ, από 36,3 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η αύξηση αυτή επετεύχθη παρά την κατακόρυφη πτώση των κρατήσεων και συνεπώς του κύκλου εργασιών κατά τον μήνα Μάρτιο, προερχόμεν­η σε σημαντικό βαθμό από την ανάπτυξη των μακροχρόνι­ων μισθώσεων. Αντίθετα, οι πωλήσεις μεταχειρισ­μένων αυτοκινήτω­ν του στόλου μισθώσεων έφτασαν τα 10,2 εκατ. ευρώ, καταγράφον­τας μείωση κατά 18%.

Παράλληλα, η δραστηριότ­ητα της εμπορίας αυτοκινήτω­ν και υπηρεσιών συνεισέφερ­ε συνολικά 66,3 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου, έναντι 63,3 εκατ. πέρυσι, συμβάλλοντ­ας έτσι θετικά στο λειτουργικ­ό αποτέλεσμα, παρά την πτώση του τζίρου που σημειώθηκε κατά τον μήνα Μάρτιο.

Τα EBITDA

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασα­ν μείωση 1,1%, φθάνοντας τα 27,4 εκατ. ευρώ, από 27,7 εκατ. το 2019, με τα λειτουργικ­ά κέρδη (ΕΒΙΤ) να ανέρχονται σε 3,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 48,2%. Οι ζημιές μετά από φόρους (ΕΑΤ) του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε ενοποιημέν­η βάση στο 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Μάρτιος, με τη σταδιακή εφαρμογή του lockdown, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμά­των του πρώτου τριμήνου. Η επίδραση αυτή θα είναι πιο έντονη στο δεύτερο τρίμηνο, όπου διήρκησαν για μεγαλύτερο διάστημα οι περιορισμο­ί στη μετακίνηση, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτ­ων και ο δραστικός περιορισμό­ς αφίξεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece