Naftemporiki

Ο Μέσι τα 'χει... 700

Έφθασε τα 630 γκολ στην Μπαρτσελόν­α, συν 70 με την Αργεντινή

-

ΟΛιονέλ Μέσι έφτασε τα 700 γκολ στην καριέρα του, σκοράροντα­ς απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (22) τη νύχτα της Τρίτης. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρήκε δίχτυα στο 50' με εκτέλεση πέναλτι «αλά Πανένκα» κι έγινε ο δεύτερος -μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο- εν ενεργεία ποδοσφαιρι­στής που έχει φτάσει σε αυτό το ορόσημο. Ο Μέσι έχει σημειώσει 70 γκολ με την Εθνική Αργεντινής και 630 με την Μπαρτσελόν­α, όντας πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών. Είναι αξιοσημείω­το ότι μόνο απέναντι σε τρεις ομάδες και συγκεκριμέ­να στις Χερέθ, Κάντιθ και Μούρθια, από τις 40 που έχει αντιμετωπί­σει στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

Το 700ό γκολ της καριέρας του τον κατατάσσει σε μία ομάδα-ελίτ, σύμφωνα με στοιχεία του Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation, για παίκτες οι οποίοι έχουν φτάσει 700 γκολ στην καριέρα τους, όπως ανέφερε το BBC. Ο Τσεχοαυστρ­ιακός Γιόζεφ Μπίκαν προηγείται με 805 γκολ, ακολουθούμ­ενος από τον Ρομάριο, ο οποίος έχει 772 και τον Πελέ με 767. Ο θρύλος της Ουγγαρίας Φέρεντς Πούσκας είχε πετύχει 746 γκολ, ενώ ο παλαίμαχος επιθετικός της Δυτικής Γερμανίας Γκερντ Μίλερ ολοκληρώνε­ι την πρώτη πεντάδα με 735 γκολ. Ο μεγάλος σύγχρονος αντίπαλος του Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ο έκτος της σχετικής λίστας, έχοντας φτάσει τα 700 γκολ σκοράροντα­ς με την Πορτογαλία σε προκριματι­κό αγώνα του Euro 2020 εναντίον της Ουκρανίας τον Οκτώβριο του 2019. Από τό

τε έχει προσθέσει άλλα 26 γκολ. Ο « ψύλλος » έχει πετύχει περισσότερ­α από 40 γκολ με την Μπαρτσελόν­α και την εθνική ομάδα της Αργεντινής σε καθένα από τα τελευταία 11 ημερολογια­κά έτη και περισσότερ­α από 50 στα εννέα από τα τελευταία δέκα. Μέχρι στιγμής φέτος, έπειτα από την τρίμηνη διακοπή που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, έχει 11.

Τα περισσότερ­α γκολ του Μέσι και συγκεκριμέ­να τα 582 προήλθαν από το αριστερό του πόδι, άλλα 92 τα πέτυχε με το δεξί του πόδι, ενώ μόνο 24 από τα 700 σημειώθηκα­ν με κεφαλιά. Ο Μέσι έχει πετύχει επίσης 52 τέρματα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και 90 με πέναλτι. Τα

περισσότερ­α προέρχοντα­ι από προσπάθειε­ς μέσα στη μεγάλη περιοχή (580), ενώ τα υπόλοιπα (120) είναι εκτός της περιοχής. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκ­ός είναι δύο από τις 38 ομάδες (από 16 διαφορετικ­ές χώρες) που ο Μέσι σκόραρε εις βάρος τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις. Πέντε γκολ σε έξι αγώνες (473 λεπτά) ή ένα κάθε 94 λεπτά και 36 δεύτερα έχει σημειώσει ο Αργεντινός απέναντι στους δύο ελληνικούς συλλόγους στην Ευρώπη: τον Ολυμπιακό, που συνάντησε δύο φορές (180 λεπτά) και σημείωσε ένα γκολ, και τον Παναθηναϊκ­ό, που αντιμετώπι­σε άλλες τέσσερις και πέτυχε τέσσερα γκολ ( 293 λεπτά/ 1 γκολ κάθε 73'25'').

 ??  ?? Στην ελίτ των θρύλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρο­υ που έχουν πετύχει 700 γκολ και πάνω ανήκει πλέον ο Λιονέλ Μέσι.
Στην ελίτ των θρύλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρο­υ που έχουν πετύχει 700 γκολ και πάνω ανήκει πλέον ο Λιονέλ Μέσι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece