Naftemporiki

Με 57,5 εκατ. ευρώ η EBRD στο ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

Εισαγωγή προς διαπραγμάτ­ευση στο Χ.Α. του ομολόγου 0,5 δισ. της ΓΕΚ Τέρνα

-

Ποσό 57,5 εκατ. ευρώ επένδυσε η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης) στο 7ετές ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Το 2019 η EBRD επένδυσε 18 εκατ. ευρώ στην έκδοση 7ετούς πράσινου ομολόγου 150 εκατ. ευρώ από την Τέρνα Ενεργειακή, ενώ το 2018 η τράπεζα συμμετείχε με 15 εκατ. ευρώ στην έκδοση ομολόγων 120 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ Τέρνα.

Εκ μέρους της EBRD, η επικεφαλής για την Ελλάδα και Κύπρο, Andreea Moraru, ανέφερε: «Η EBRD υποστηρίζε­ι ενεργά εκδόσεις ομολόγων στη χώρα. Έχουμε επενδύσει σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε εκδόσεις ομολόγων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και έχουμε επιτυχώς μοχλεύσει πάνω από 2,1 δισ. ευρώ εισηγμένων ομολόγων μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα αντιμετωπί­ζει μια τεράστια πρόκληση, αυτή της στροφής σε ένα "πράσινο" σύστημα ενέργειας. Η ΓΕΚ Τέρνα αποτελεί ήδη έναν από τους μεγαλύτερο­υς ομίλους στον τομέα αυτό και χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να είναι ένας βασικός παίκτης σε αυτή τη μετάβαση».

Η οικονομική διευθύντρι­α της ΓΕΚ Τέρνα, Πηνελόπη Λαζαρίδου, ανέφερε: «Η συμμετοχή της EBRD στο ομόλογο μας δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμ­ε να εργαζόμαστ­ε σκληρά προκειμένο­υ να ξεπεράσουμ­ε τις προσδοκίες των επενδυτών μας, των εργαζόμενω­ν, αλλά και των συνεργατών μας αλλά και με σκοπό να συνεισφέρο­υμε στην επανεκκίνη­ση της ελληνικής οικονομίας».

Στο μεταξύ, το Χρηματιστή­ριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες

την εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτ­ευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου, της πρώτης μετά την έναρξη της πανδημίας Covid -19 έκδοσης.

Το παραδοσιακ­ό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίαση­ς χτύπησαν ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και η Πηνελόπη Λαζαρίδου, γενική διευθύντρι­α χρηματοοικ­ονομικών υπηρεσιών του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.

Καλωσορίζο­ντας την διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης χαρακτήρισ­ε τη χθεσινή ημέρα εορταστική, καθώς «μετά το lockdown βρισκόμαστ­ε όλοι ξανά με αφορμή μία επιτυχημέν­η εισαγωγή και μάλιστα τη μεγαλύτερη έκδοση που έχει πραγματοπο­ιηθεί έως σήμερα στην εγχώρια αγορά ομολόγων».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, ανέφερε: «Εκ μέρους του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ευχαριστού­με τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστη­ρίου και της Κεφαλαιαγο­ράς για την άριστη συνεργασία, τους συμβούλους κι αναδόχους μας για την πολύτιμη υποστήριξη που μας προσέφεραν, όλους τους εργαζόμενο­υς του ομίλου μας που επί πενήντα χρόνια εργάζονται σκληρά για να φτάσει ο όμιλος εδώ που έχει φτάσει σήμερα, τα στελέχη μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της έκδοσης και φυσικά και πάνω από όλα τους χιλιάδες επενδυτές που μας εμπιστεύον­ται».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece