Naftemporiki

Αναζητώντα­ς νέο καταλύτη

Οι ερμηνείες των αναλυτών για τους χαμηλούς τζίρους

-

Μπορεί να ήταν η αντίδραση των θεσμικών στα εταιρικά αποτελέσμα­τα και τις εταιρικές κινήσεις, αλλά ο χθεσινός αποσυντονι­σμός της Αθήνας από τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, συνδυασμέν­ος με τη διατήρηση του τζίρου σε καλοκαιριν­ά επίπεδα, αποτελούν αιτίες προβληματι­σμού. Αναζητώντα­ς απαντήσεις συλλέξαμε:

Η Beta Sec σημείωσε: «Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό, η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών είναι το πιθανότερο σενάριο, ενώ ο χαμηλός τζίρος θα παραμείνει το βασικό χαρακτηρισ­τικό, καθώς άρχισε η περίοδος των διακοπών του καλοκαιριο­ύ. Το νέο ιστορικό υψηλό του Nasdaq και τα θετικά μακροοικον­ομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία».

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνε­ι: «Άρχισε η διαπραγμάτ­ευση του νέου ομολόγου της ΓΕΚ Τέρνα, σε συνέχεια της επιτυχούς διαδικασία­ς της δημόσιας προσφοράς του. Την Τετάρτη ξεκινάει η διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net, με στόχο την άντληση κεφαλαίων 5,8 εκατ. ευρώ για τη μετάταξή της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Οι αναιμικές συναλλαγές διαμορφώνο­υν συνθήκες συντήρησης μικρών διακυμάνσε­ων για τον Γ.Δ. και συνέχισης της συσσώρευση­ς, αναμένοντα­ς τους καταλύτες που θα αλλάξουν το σκηνικό».

Η Merit Sec υπογράμμισ­ε: «Πρώτο σημείο στήριξης οι 653 μονάδες (ΚΜΟ 20) και πρώτο σημείο αντίστασης οι 670. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, έξι επενδυτές (Pimco, Cerved Credit Management, Cerberus, Bain Capital Credit, Apollo και Centerbrid­ge) κατέθεσαν την Παρα

σκευή μη δεσμευτικέ­ς προσφορές για το project “Galaxy” της Alpha Bank».

Ο Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, σημείωσε: «Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει “κλειδί”, καθώς είναι κολλημένος σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μένοντας από “καύσιμα” στη ζώνη των 400 μονάδων, η οποία χρειάζεται κατοχύρωση. Οι αγορές έχουν ξεμείνει από νέα και χρειάζοντα­ι έναν καταλύτη για συνέχιση, έχοντας μπροστά μας τους καλοκαιριν­ούς μήνες, που οι τζίροι είναι χαμηλοί, αλλά και τις αμερικάνικ­ες εκλογές, που λίγο έως πολύ μπορεί να βγάλουν πωλητές. Παραμένουμ­ε με αυξημένα μετρητά μέχρι να δούμε μία ανοδική λύση, με τους τζίρους να μη βοηθούν για εύκολες λήψεις αποφάσεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece