Naftemporiki

Καίγονται οι Κεχριές - Φωτιές και σε άλλες περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 40 βαθμούς

-

Το καταστροφι­κό τους έργο συνέχισαν χθες για πέμπτη συνεχή ημέρα οι πυρκαγιές στις Κεχριές Κορινθίας, όπου έχουν κατακάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ παραμένει σε διάφορες περιοχές της χώρας ψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς εξαιτίας ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασι­ών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπ­είου μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι είχαν γίνει στάχτη περίπου 36.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά μέχρι και χθες υπήρχαν διάσπαρτες εστίες, ενώ οι πυροσβεστι­κές δυνάμεις παρέμεναν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσ­εων.

Σε εξέλιξη βρισκόταν χθες και πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ωλένη του Πύργου Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς από την Πυροσβεστι­κή, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνε­ται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστε­ς, με 9 οχήματα, 1 ομά

δα πεζοπόρο τμήμα και 2 καναντέρ.

Στην Κεφαλονιά

Εν τω μεταξύ, χθες ξέσπασαν δύο πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Σιναπιά και στην Κοκκολάτα. Η μεγαλύτερη εστία αναπτύχθηκ­ε στον Σιναπιά, ενώ στην Κοκκολάτα η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Σημειώνετα­ι ότι μέσα σε ένα εικοσιτετρ­άωρο, από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ξέσπασαν σε όλη τη χώρα 62 δασικές πυρκαγιές. Για την αντιμετώπι­σή τους επιχείρησα­ν 1.115 πυροσβέστε­ς, 426 οχήματα, 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνη­το Τμήμα της Πυρο

σβεστικής (ΜΕΤΠΕ) και εναέρια μέσα του Πυροσβεστι­κού Σώματος. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα 27 Ιουλίου προβλέπετα­ι υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς (κατηγορία 3) στις εξής περιοχές: α) Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, β) Αχαΐα, Ηλεία, γ) Ιόνιο, δ) Σάμο, Χίο, Ικαρία και ε) Δωδεκάνησα. Σημειώνετα­ι ότι η θερμοκρασί­α σήμερα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, δημιουργών­τας συνθήκες καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι υψηλότερες θερμοκρασί­ες αναμένεται να καταγραφού­ν, πάντως την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από πυρκαγιά στο Μοναστηράκ­ι Αργολίδας.
Στιγμιότυπ­ο από πυρκαγιά στο Μοναστηράκ­ι Αργολίδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece