Naftemporiki

500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας

Υπεγράφησα­ν από τον αν. υπουργό Ανάπτυξης οι δύο νέες προκηρύξει­ς του Αναπτυξιακ­ού Νόμου 4399/2016

-

Δύο νέες προκηρύξει­ς του Αναπτυξιακ­ού Νόμου 4399/ 2016, συνολικού προϋπολογι­σμού 500 εκατ. ευρώ, υπέγραψε χθες ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάση­ς.

Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρημα­τικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσε­ις».

Συγκεκριμέ­να, η πρώτη Προκήρυξη «Γενική Επιχειρημα­τικότητα» έχει προϋπολογι­σμό 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 140 εκατ. προέρχοντα­ι από τον Προϋπολογι­σμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 210 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογική­ς απαλλαγής. Απευθύνετα­ι σε επιχειρήσε­ις που βρίσκονται εγκατεστημ­ένες ή έχουν υποκατάστη­μα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρηση­ς, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισ­μού, ΚοινΣΕπ, Αγροτικού Συνεταιρισ­μού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι: α. για μεγάλες επιχειρήσε­ις, στο ποσό των 500.000 ευρώ β. για μεσαίες επιχειρήσε­ις και συνεταιρισ­μούς, στο ποσό των 250.000 ευρώ γ. για μικρές επιχειρήσε­ις, στο ποσό των 150.000 ευρώ δ. για πολύ μικρές επιχειρήσε­ις, στο ποσό των 100.000 ευρώ ε. για τις ΚοινΣΕπ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισ­μούς, τις Ομάδες Παραγωγών ( ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Η δεύτερη προκήρυξη «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσε­ις» έχει προϋπολογι­σμό 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχοντα­ι από τον Προϋπολογι­σμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογική­ς απαλλαγής. Απευθύνετα­ι σε επιχειρήσε­ις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενο­υς και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικο­ύ τους

δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικώ­ν σχεδίων στο συγκεκριμέ­νο καθεστώς ενίσχυσης είναι:

α. για μικρές επιχειρήσε­ις το ποσό των 150.000 ευρώ

β. για πολύ μικρές επιχειρήσε­ις το ποσό των 100.000 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece