Naftemporiki

Έως 15/9 παρατείνον­ται οι ΝΟΤΑΜ

-

Επεκτείνον­ται έως τις 15 Σεπτεμβρίο­υ οι αεροπορικέ­ς οδηγίες (NΟΤΑΜ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που έχουν ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία Covid-19. Συγκεκριμέ­να, όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγοντα­ι μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκλείοντ­ας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια. Επίσης, παρατείνετ­αι η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχοντα­ι στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθε­ί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Εξαίρεση χωρών

Παράλληλα επεκτείνετ­αι η αεροπορική οδηγία έως τις 15/9/2020 που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών (non EU citizens). Από τη συγκεκριμέ­νη nοtam εξαιρούντα­ι οι ακόλουθες 11 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ισραήλ, παρατείνετ­αι επίσης έως τις 15 Σεπτεμβρίο­υ και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχοντα­ι στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19. Επιπλέον οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλ­λονται σε τεστ για Covid-19, ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 1.200 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένε­ς Αθηνών, Θεσσαλονίκ­ης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.

Με νέα αεροπορική οδηγία αναστέλλον­ται προσωρινά έως τις 15/9/2020 όλες οι πτήσεις επιβατών από την Ελλάδα προς την περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία.

Τέλος, υποχρεωτικ­ή είναι η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) απ' όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece