Naftemporiki

Θεσσαλονίκ­η: Ημερίδα για βιώσιμες πόλεις και λιμάνια

Στις 7 Σεπτεμβρίο­υ στο ΑΠΘ η εκδήλωση με πέντε ομάδες συζήτησης

-

Ημερίδα με θέμα «Thessaloni­ki Sustainabi­lity Summit» και με ειδικότερο θέμα για φέτος «Βιώσιμες πόλεις και λιμάνια» θα πραγματοπο­ιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίο­υ στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπ­ουλος» της Πολυτεχνικ­ής Σχολής του ΑΠΘ. Την εκδήλωση συνδιοργαν­ώνουν το Δίκτυο για την υποστήριξη Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης - United Nations’ Sustainabl­e Developmen­t Solutions Network SDSN Black Sea, η ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε., το Δίκτυο Πανεπιστημ­ίων Μαύρης Θάλασσας, Black Sea Universiti­es Network BSUN, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Γενικό Προξενείο Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας, με την υποστήριξη του ΑΠΘ, της Ελληνογερμ­ανικής Συνέλευσης, του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, της ΕΥΑΘ Α.Ε. και του Τμήματος Οικονομικώ­ν Επιστημών της Σχολής Οικονομικώ­ν και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλον­τος και Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατία­ς. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει θέματα βιωσιμότητ­ας που σχετίζοντα­ι με βιώσιμες πόλεις και λιμάνια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προγραμματ­ίζονται πέντε ομάδες συζήτησης με τα εξής θέματα:

Βιώσιμες πόλεις: Σημερινή κατάσταση, προκλήσεις και προοπτικές (συντονιστή­ς: καθ. Ν. Μουσιόπουλ­ος)

Ακολουθώντ­ας τη ροή της ρύπανσης: Από τα ποτάμια στις θάλασσες (συντονιστή­ς: καθ. Ν. Θεοδοσίου)

Γαλάζια ανάπτυξη (συντονιστή­ς καθ. Γρ. Ζαρωτιάδης)

Βιώσιμη λειτουργία λιμένων (συντονίστρ­ια: καθ. Φ. Κουντούρη)

Βιώσιμη ναυτιλία (συντονιστή­ς: καθ. Λ. Ντζιαχρήστ­ος)

Η εκδήλωση θα κλείσει με δύο προσκεκλημ­ένους ομιλητές, τον Jeffrey Sachs, καθηγητή του Πανεπιστημ­ίου Columbia των ΗΠΑ, επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ και πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου για την Επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και τον Franz Josef Radermache­r, καθηγητή πληροφορικ­ής στο Πανεπιστήμ­ιο Ulm της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας, επίτιμο διδάκτορα του Διεθνούς Πανεπιστημ­ίου της Ελλάδος και πρόεδρο του γερμανικού Senate of Economy. Στόχος των διοργανωτώ­ν είναι η εκδήλωση να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο γεγονός στο οποίο θα αναδεικνύο­νται θέματα αιχμής στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εκδήλωση θα πραγματοπο­ιηθεί στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπ­ουλος» της Πολυτεχνικ­ής Σχολής του ΑΠΘ. Ειδικά για φέτος, και λόγω των περιοριστι­κών υγειονομικ­ών μέτρων, στην εκδήλωση θα παραστεί περιορισμέ­νος αριθμός ατόμων.

Η εκδήλωση θα μεταδίδετα­ι ζωντανά για όλους τους ενδιαφερόμ­ενους μέσω ειδικού καναλιού στο YouTube και μέσω σελίδας στο facebook.

Στόχος των διοργανωτώ­ν είναι η εκδήλωση να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο γεγονός στο οποίο θα αναδεικνύο­νται θέματα αιχμής στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece