Naftemporiki

Επενδύσεις 0,5 δισ. ευρώ στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Αττικό Μετρό παρέλαβε τα νέα βαγόνια της Αlstom

- Του Φάνη Ζώη fzois@ naftempori­ki. gr

Σε στρατηγική επένδυση μισού δισ. ευρώ στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τη σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών του τραμ της Αθήνας με την προμήθεια 25 νέων σύγχρονων συρμών, την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων το επόμενο πεντάμηνο, τις προσλήψεις οδηγών και τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την παραχώρηση συγκοινωνι­ακού έργου στα ΚΤΕΛ, προχωρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στο αμαξοστάσι­ο Ελληνικού βρέθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, για την παραλαβή των πρώτων από τους 25 συνολικά νέους, σύγχρονους συρμούς τραμ, οι οποίοι και θα αντικαθιστ­ούν τους υφιστάμενο­υς σταδιακά.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε με τους επικεφαλής της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. τον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το τραμ, θέτοντας ως προτεραιότ­ητες για το αμέσως προσεχές διάστημα τον εκσυγχρονι­σμό του

στόλου, την επέκταση του μέσου προς Πειραιά, τις ενέργειες προκειμένο­υ να επαναλειτο­υργήσει το τραμ στο Σύνταγμα και την επέκταση του αμαξοστασί­ου στο Ελληνικό. «Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμ­ε στα ΜMM, να επενδύσουμ­ε στο τραμ», ανέφερε ο κ. Καραμανλής. «Ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι σημαντικό να προσφέρουμ­ε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνηση­ς», πρόσθεσε. Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για ανανέωση του γηρασμένου στόλου του ΟΑΣΑ κατά 50% μέσα στο επόμενο 5μηνο, λέγοντας: «Σπάει ένας κύκλος υποεπένδυσ­ης της τελευταίας 10ετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση πέραν του μισού δισ. ευρώ στα ΜΜM. Για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνι­ακό έργο στα ΚΤΕΛ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλα 203 λεωφορεία στον δρόμο». «Επιπλέον, θα έχουμε ακόμα 300 λεωφορεία, καθώς υιοθετούμε τον θεσμό του leasing». Eπισήμανε ότι σε συνδυασμό με τις προσλήψεις 1.000 ατόμων μόνιμου προσωπικού θα αυξηθούν και τα δρομολόγια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece